View Single Post
Staro 13.10.2013., 21:32   #1
marke
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
(riješeno) Napajanje ili matična ili nešto treće?

Pozdrav!

Dakle, konfiguracija iz potpisa: E8400, ATI HD4850, HDD 1 TB, 2GB DDR2 1066, 3 ventilatora, jedan DVD-RW. Napajanje je Enermax Liberty 400W.

Mislim da imam problema s napajanjem. Naime često mi se dešava da pri prvom paljenju (nekad i prva dva) mi uopće neda sliku, pa moram gasit i opet palit pa bude sve ok. Ali od prekjučer, kad nije dao sliku, ugasio sam ga i više nisam mogo upalit uopće. Znači stišćem gumb i niš se ne dešava, samo se čuje jedan tihi klik iz napajanja za svaki pritisak gumba, ili ako držim gumb onda stalno klikće. I ledica na maturalnoj blinka u skladu s kliktanjem. Probao sam sve ištekat, clear CMOS, čak iskoristio priliku pa sve počistio od prašine i namazo pastu novu na procesor i grafičku, ali opet isto, neće upalit.

Danas idem upalit samo sa spojenim procesorom, bez diska, grafičke i ostalog i zavrti ga. Onda sam spojio i sve ostalo i upalio ga je, ali došo je do Windowsa i odma ga ugasio. Nakon tog opet nisam mogo uopće upalit, neće ni zavrtit, kao i prekjučer. Tako da sumnjam da mi je napajanje otišlo kvragu. Probo sam s frendovim Fortronom 400PNF, i s njim upali svaki put i svaki put odma da sliku, ali dođe do Windowsa i bluescreen mi izbaci svaki put. Njegovo napajanje ima samo 4-pinski EPS konektor, a moja matična treba 8-pinski, pa sumnjam da ga i to muči.

Međutim, evo sad je počeo normalno palit i svaki put upali, ali dođe do Windowsa i izbaci bluescreen kod loadanja Windowsa. Nekad pokrene "Automatic repair" ali odma izbaci bluescreen, a nekad samo ima onaj Windows logo i loada ali ništa, bluescreen. Ne znam stvarno do čega više ovo može bit. Napravio sam i bootable USB sa Windows 8, ali ne mogu ni preko njega pokrenut neki repair ili nešto, neće ni njega bootat, isto izbaci bluescreen.

Hvala unaprijed na svakoj pomoći. Ovo mi je jako hitno jer mi treba kompjuter za spremanje ispita i seminara što prije.
marke je offline   Reply With Quote