View Single Post
Staro 13.10.2013., 18:17   #4560
marke
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Pozdrav!

Dakle, konfiguracija iz potpisa: E8400, ATI HD4850, HDD 1 TB, 2GB DDR2 1066, 3 ventilatora, jedan DVD-RW. Napajanje je Enermax Liberty 400W.

Mislim da imam problema s napajanjem. Naime često mi se dešava da pri prvom paljenju (nekad i prva dva) mi uopće neda sliku, pa moram gasit i opet palit pa bude sve ok. Ali od prekjučer, kad nije dao sliku, ugasio sam ga i više nisam mogo upalit uopće. Znači stišćem gumb i niš se ne dešava, samo se čuje jedan tihi klik iz napajanja za svaki pritisak gumba, ili ako držim gumb onda stalno klikće. I ledica na maturalnoj blinka u skladu s kliktanjem. Probao sam sve ištekat, clear CMOS, čak iskoristio priliku pa sve počistio od prašine i namazo pastu novu na procesor i grafičku, ali opet isto, neće upalit.

Danas idem upalit samo sa spojenim procesorom, bez diska, grafičke i ostalog i zavrti ga. Onda sam spojio i sve ostalo i upalio ga je, ali došo je do Windowsa i odma ga ugasio. Nakon tog opet nisam mogo uopće upalit, neće ni zavrtit, kao i prekjučer. Tako da sumnjam da mi je napajanje otišlo kvragu. Probo sam s frendovim Fortronom 400PNF, i s njim upali svaki put i svaki put odma da sliku, ali dođe do Windowsa i bluescreen mi izbaci svaki put. Njegovo napajanje ima samo 4-pinski EPS konektor, a moja matična treba 8-pinski, pa sumnjam da ga i to muči.

OVdje sam došao pitati jel sumnjam na dobru stvar i da mi preporučite neko novo napajanje koje bi mi trajalo idućih barem 4-5 godina i, naravno, išao bi na puno jaču konfiguraciju kroz max 6 mjeseci, godinu dana. Samo što onda moram mijenjat sve, pa bi vas molio da preporučite nešto što bi moglo upogonit nekakav i5 možda procesor i jaču grafičku i rame i sve jače, ali naravno ne znam točno šta ću kupovat i kada. Tako da mi treba nešto što će moć pogonit nekakav midrange komp u slijedećih par godina.

Također sam mislio preko njuškala nešto pogledat i pitat da prvo isprobam napajanje, da vidim dali je do njega, da ne kupujem bezveze. Ima li ko iz Zagreba da možda ima neko napajanje koje bi mogao probat? I da, po mogućnosti bi volio modularno napajanje, ali ako je puno skuplje, onda ne. I napajanje mi u kućištu stoji ISPOD matične, znači treba mi dugački EPS konektor.

Jeli ovo čemu?

EDIT: budući da je počeo palit, ali javlja bluescreen kod loadanja Windowsa, pa ću postavit ovo pitanje na hardverskim problemima.

Zadnje izmijenjeno od: marke. 13.10.2013. u 21:28.
marke je offline   Reply With Quote