View Single Post
Staro 12.10.2013., 08:44   #791
Guls
Premium
Moj komp

Guls's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Nakon što sam jučer onako cijeli potopljen izašao sa stadiona, razmišljao sam neko vrijeme o viđenom i shvatio nekoliko stvari.

Hrvatski nogomet se sastoji od navijača koji to nisu, igrača kojima se ne igra za repku i ljudima koji njime upravljaju koje kao i u svakom poslu zanima lova. To smo vjerojatno već svi znali otprije.

1. navijači - stojimo na sjeveru pokušavamo navijati, pjevati neke navijačke iz dobrih vremena (ne znam možda me vrijeme pregazilo) i nitko ne trza. Nas par majmuna se drečimo za bezveze. Sve što naši navijači znaju je vrijeđati igrače, upravu i dolazi ekipa pijana. Mislim, sorry, al tako se ne motiviraju igrači. Gledamo Belgijce preko puta, to je bila pjesma skoro cijelu tekmu, znači pjesma, veselje, koreografija, zastave, znaju dečki kak se posal dela. Nešto kao što su naši radili prije jedno 15 godina (jebote već je toliko vremena prošlo). Naši cijelo vrijeme nekom hebu mater, nepovezano izderavanje, napljugavanje, nema više onog navijačkog zanosa. Vrhunac pjevanja je Štimac turčine... Ovo jučer je bilo očajno, kao da smo igrali na gostujućem terenu. Mislim mene realno boli k tko vodi repku i tko vodi savez. Kaj ja imam od toga jel to bio Mamić ili Štimac ili Šuker? Tko god da je na tim pozicijama radi svoj posao i zgrće lovu. Ti si tu da navijaš za repku i ak ne ide, ne ide jbg. Nemre se svaka tekma pobijediti, al onda daš sve od sebe da ih motiviraš. Ono jučer u globalu je izgledalo "idem na tekmu, aha super, dođem tamo, popijem litru rakije, spoušim dva tri, idem nekom hebat mater i razbit inventar". Gdje su pravi navijači?

2. igrači - sorry, možda će se netko uvrijediti, ali naši igrači nemaju tehnike ko ni crno ispod nokta. Priča se nešto balkanska škola, tehnika, driblinzi, razumijevanje igre = sranje. Vidi se tko zna, to su Modrić i Rakitić, imaju nešto u nozi, no njima treba neka sasvim druga ekipa da se dobro uklope. Ovi svi ostali panjevi, to je sramota. Kao da gledam NK Livada, doslovce, samo se tamo dečki zbilja bore za loptu i pokazuju želju kad već nemaju znanje/tehniku/kvalitetu. Kompletna obrana, to bi sve pobacao van iz repke, uključujući i Srnu. Veza? Koja veza, ono je sprdnja (govorimo o ekipi koja je bila u TOP10, mislim koga mi zavaravamo). Napad? Mandži sjeda kao koki zrno ako ima koga da mu odigra dobro. Tranzicije obrana napad su toliko spore, igrači su toliko nezainteresirani, vuku se po terenu ko krepane babe, sve ono što se ne vidi na kameri se jučer toliko očitovalo da mi dođe da se pitam hebote pa oni vrijede milijune, a igraju grozno. Toliko silovanja lopte, toliko bezidejnosti, ne znaju di su kaj su, ne gleda se kome se dodaje, pregled igre nikakav, zabijanje glave u pod dok se vodi lopta... Vukojević npr, ispucavanje lopte, pa to je bilo kao da se sam sa sobom hoće potući. Cijeli se razmotal oko sebe lamaćući rukama dok je uspio izbiti jednu loptu. Pa čovječe zar mi zbilja nemamo boljih (ili bar motiviranijih) igrača? Hebo me pas, da mi netko da trenersku poziciju na jedan dan, raspustio bi kompletnu prvu momčad (prvih 11) izuzev Plete Modrića i Rakitića i ajmo iz početka s nekakvim mladim dečkima koji nemaju za kruh, a imaju ga volje zaraditi. Mislim realno, fama oko repke je odavno propala, nema više domoljublja, nemamo s kime ratovati, nove su generacije došle, igra se tek toliko da se odigra, pokupi nešto sitno za večeru u malo boljem restoranu i usput možda i potpiše kakav ugovor na temelju prezentacije. Takvim putem mi nećemo proći dodatne, a ako i prođemo to će biti zato što je to u nečijem interesu.

3. uprava - kao i svaka uprava. Lova lova lova lova. Štimac se smije dok mu hebu mater, boli ga kifla. Isto tako se smiju i Sanader i Milanović. Oni će odraditi svoj mandat, isto kao i Štimac, zgrnuti lovu, pogurati igrača kojeg treba ako menadžer plati i kud koji mili moji. I to će uvijek biti tako, tko god dođe na ut poziciju, mogu navijači rezat žile sebi i drugima, trošit glasnice, ali napravit će to da će otići jedna garnitura guzičara i doći će druga. I kaj onda?
Štimac - kreten totalni. Pričao sam da će se plakati za Bilićem koliko god gluposti on sam radio. Štimac mi uvodi Vukojevića pri kraju tekme i rezultatu 2:0. GG. Što drugo reći? Jurčića za trenera?

Uglavnom, bolje da sam svoje frustracije napisao ovdje nego da sam jučer čupao stolice na sjeveru kao neki neodgojeni balavci kojima bi bilo bolje da su 50kn umjesto za ulaznicu uložili za 10 minuta kod psihijatra. Razočaran sam, jadan sam, žao mi je što se od nekad respektabilne nogometne "sile" i njenih navijača dogodilo. Mislim da više neću ići na utakmice repke.

HP Obelisk Desktop PC - 875-0040ny
Intel i7 9700F
32GB Hyper-X DDR4-2666
2TB 970Pro PCIe NVMe M.2
Palit GeForce RTX 3060 StormX 8GB
Windows 11 Professional

Periferija
2 x 27" Dell P2723D
Corsair SP2500 2.1
Logitech MK270

Lenovo Legion 5 17ACH6H 82JY007GSC
17,3 FHD IPS 144Hz