Citiraj:
Autor Toorop
Trenutno riblje kapsule a.k.a. omega 3 masne kiseline ne pijem. To cu kada na definiciju krenem..Tamo pred ljeto.
|
Omega 3/6/9 masne kiseline trebaju tvom tijelu neovisno bio ti na masi ili definiciji. Omega 3/6/9 nisu samo riblje ulje u kapsulama, njih imas u bademima, orasima, indijskim orascicima, kikirikiju, lanenim sjemenkama, ljesnjacima, maslinovom ulju, lanenom ulju, ribljem ulju, bucinom ulju itd.
Citiraj:
Autor Toorop
Vitamini su naravno uvijek tu!
|
Sto se vitamina tice popij ih odmah iza dorucka.
Citiraj:
Autor Toorop
A sad, rekoh uzeti cu kreatin sada ali vidjeti jos kako i sta. Ma prehrana je meni prva, iz nje dobivam vecinu onoga sta mi treba a proteini su mi cisto za pwm nista vise 
|
NHF al neznas osnovno a ti bi na kreatin

Za dobit misice
trebas imat proteine iliti bjelancevine u svakom obroku, obroci se jedu P+M ( proteini + masti ) ili P+UH ( proteini + ugljikohidrati ). Za dorucak i oko treninga jedes P+UH, ostale obroke idu P+M.
Citiraj:
Autor Toorop
Dizanje opterecenja nije frka, iako dodu nekad ona vremena kad se stane na jednoj tezini i neide dalje da si bog pa samo odjednom opet poletim i onda opet stanem.
Hvala za info! Budem sada isao citati.. Mislim citam vec puno ali znanja nikad dosta, jel? 
|
Jednostavno je, samo treba shvatit:
UH ( ugljikohidrati ) - riza, leca, krumpir, zobene pahuljice, razeni kruh itd.
M ( masti ) - bademi, orasi, indijski orascici, kikiriki, lanene sjemenke, ljesnjaci, maslinovo ulje, laneno ulje, riblje ulju, bucino ulje itd.
P ( proteini ) - piletina, puretina, riba, whey, posni sir, bjelanjak itd.
Dakle u dorucku uvijek jedes P+UH ( jer tijelo nije dobivalo hranu tijekom 8 sati sna ), mozes cim ustanes pojest bananu ili zlicu meda da dignu secer u krvi, nakon 15ak min krenes s doruckom, mozes pojest zobene pahuljice + 30g whey-a ( ne vise jer je 30g proteina max koliko tijelo moze u jednom obroku iskoristiti ) i popijes multivitamin. Jedes u razmaku 3 sata, znaci ako si pojeo dorucak u 8 sati sljedeci obrok je u 11. Nebi smijelo proci vise od 5 sati izmedu obroka. Recimo da u teretanu ides u 12h, onda ovaj obrok u 11h opet jedes P+UH ( pre workout meal ) recimo riza + piletina, od 12 do 13 obavis trening, i popijes 50g glukoze ( 500g - 13 kn DM ) + 30g whey-a. Dodes doma i nakon sat vremena od toga, znaci u 14 pojedes opet P+UH, mozes opet piletinu + rizu. Ostali obroci u 17, 20 i 23 sata idu P+M, mozes u 17 pojest pet cijelih kuhanih jaja ( bjelanjak + zumanjak ) i to je cijeli obrok. U 20 pojedes ribu + maslinovo ulje, u 23 posni sir ( oko 250g ) + 30g kikirikija. I tako svaki dan, osim sub i ned kad nemas trening, tada sve osim dorucka jedes P+M.
Nauci osnove, kreatin ti ne treba vjeruj mi