View Single Post
Staro 08.10.2013., 20:59   #2336
bez_panike
dijete u vremenu
Moj komp

bez_panike's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
@d0magoj_OS - pas se kažnjava kada je to nužno i u razumnim mjerama. u suštini, ukoliko pas napravi nešto jako loše, što nikako ne bi smio jer je pogubno za njega ili nekoga drugoga, kazna mora uslijediti unutar 2-3 sekunde od tog događaja. poslije nema efekta jer pas ne razumije zašto je kažnjen. druga stvar, prirodno majka štence kažnjava protresanjem za šiju, to ih NE BOLI, ako i zacvile to je jer su shvatili da je to kazna. pas u podložnom položaju je pas koji leži i pokazuje trbuh i prsa. ako mu želiš pokazati tko je vođa čopora, gazda, šta god treće, okreni ga tako i nadvij se nad njim i zadrži ga tako 15-20 sekundi. tvoja kazna je bila idiotska iz nekoliko razloga. bila je nepravovremena, brutalna iz razloga jer si psa tukao i izgladnjivao i neefektivna jer pas, vjeruj mi, i dalje nema pojma što si ti htio s time napraviti nego te se sad boji. urazumi se malo. to što si mu ti napravio je isto kao da se sad skupi 5 forumaša, razbiju te ko majmuna i završiš na traumi zato što si ti kao beba od 5 mjeseci popišo pelenu a nisi ni svjestan toga. sve ovo sam pisao za dobrobit tvoga psa. odgovoran vlasnik je uvijek hladne glave, zapamti to. sretno s odgojem psa