View Single Post
Staro 07.10.2013., 01:52   #7
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Evo, sretan update.

Danas nakon preko 8h sjedenja i pokušavanja raznih gluposti (među ostalim ručno prebacivanje datoteka i kreiranje reg ključeva, što nije upalilo), našao sam što bi moglo pomoći sasvim slučajno, pretraživajući kako u INF datoteku ubaciti potrebni string da mogu "ručno" instalirati driver preko device managera.

--

Prije ovog svega sam shvatio da je problem sigurno u dozvolama za stvaranje i kopiranje datoteka, nakon što sam ručno extractao sve fajlove, starija verzija setup.exe je zapeo na sures.dll-u kojeg sam na sto načina kopirao i stavljao u sto različitih foldera. (moram napomenuti da se error javlja za svaku datoteku koja nije extractana ručno, ali taj vražji sures.dll nije nikak prošao, sve ostalo jest). Originalna verzija setup.exe je javljala onu grešku s početka. Konačni zaključak priče malo kasnije.

Dakle, dobivao sam poruku, prilikom tog ručnog instaliranja: "An error occurred during the installation of the device: The driver installation file for this device is missing a necessary entry. This may be because the INF was written for Windows 95 or later. Contact your hardware vendor."

Tražio sam anagrame ovog izraza, upisivao sve i svašta i naletio nakon dobrih sat vremena na ovo. Znači, treba dodati Feature, tj. instalirati na serveru Desktop Experience i nakon toga je na jedvite jade proradilo, ali ne odmah.
Dakle slijedi:

Brže bolje sam instalirao Desktop Experience, restartao server i ručno instalirao driver, sve je prošlo super, no nakon pokretanja epson scan softvera se opet pojavio žuti uskličnik u device manageru... Razlog tome je najvjerojatnije što sam prije ovog svega kemijao s driverima, pa ni ovaj sam nije znao što sve ima, a što ne.

Nakon toga je slijedio uninstall epson scan softvera i uninstall iz device managera, restart i ponovna ručna instalacija skenera. Ovaj put sve prolazi super, reko hajd da okušam sreću i pokrećem originalni setup.exe koji instalira software, no opet javlja istu grešku.

Nakon još par pokušaja pokretanja setupa na sto varijanti, rekoh, idem skinut neku noviju verziju Epson Scan Utilitya, pa sam tako našao za epson XP-300, no da se sad postavim na trepavice, ne mogu naći kako sam došao do njega, pa evo direktni link.
Naravno, ne možeš samo utility skinut, skupa s driverom dolazi. Instalirao sam, utility nije prepoznao skener, pa je doživio još jedan uninstall, nakon čega sam pokrenuo originalni setup.exe i stvar je prošla kao da nikad nije bilo nikakvih grešaka...

Dakle, što se na kraju tu sve izdogađalo, ne znam točno.

Moje viđenje stvari je sljedeće:

1. Desktop Experience je prijeko potreban za bilo kakvu vrstu imaging hardwarea/softwarea.
2. Installer nije imao pristup TEMP folderu unatoč relociranju na drugi disk i postavljanja svih dozvola na "full access".
3. Nakon magične instalacije novije verzije utilitya/drivera neke od datoteka koje se nisu mogle kopirati s originalnim sx-218 driverima su sjele na mjesto, a setup.exe datoteke novijeg datuma od onih koje ima u .cab datotekama ne prepisuje, već preskače.

I sad, na kraju kad sam već bio očajan i poslao Red Dwarfu PM kad bi se mogli naći za njegov multifunkcić, sredio sam stvar na svoju radost i diku.

Da probam replicirati ovo najvjerojatnije ne bih uspio ili bi pak prošlo like a gloov-uh!