06.10.2013., 18:40
|
|
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
Autor Mar
Dobro, 808 ima veći senzor, ali je kod 1020 moderniji, a ima i optičku stabilizaciju.
|
Pa? Slike su lošije.
Citiraj:
Ima cool video jer možeš zumirati
|
To isto može i N808.
Citiraj:
Sad, što se tiče 1020, kamera se sigurno može dodatno optimizirati softverski, da bar izađe neka RAW opcija, a što se tiče kvalitete slike, to je najbolje sve staviti na minimum (saturaciju, oštrinu, kontrast, peglanje šuma) i onda u post processingu dobiješ bolju sliku nego šta izlazi s mobitela.
|
Koliko sam shvatio iz maila koji sam dobio od Nokie, u WP 8.1 je dodatno oslobađa kernel, te bi to šta govoriš moglo biti i izvedivo. Čisto iz razloga što bi i ostale aplikacije imale direktan pristup mašineriji, a ne priko generičkog API-a.
Citiraj:
Meni je 1020 najzanimljviji upravo zbog toga jer si mislim da bi s tim mobitelom dobija 2 uređaja u jednom - napokon mobitel sa kvalitetnom kamerom/videom koji parira boljim kompaktima.
To bi mi super došlo kad se vozam bajkom, da se može dobiti vrlo dobra slika bez potrebe za nošenjem foto aparata.
|
Ae!
Citiraj:
Aj baci primjere u full veličini, ali normalnih stvari ne sad snimanje po mraku nego pejzaže, interijere i sl.
I kakav je shutter lag? Je li grozan kao šta govore?
|
Sutra ću se pozabaviti pejzažima.
Što se tiče shutter laga, UOPĆE nije takav ka šta ga prikazuju. Sasvim u redu radi. Iskreno, i sam sam se više puta zapita o čemu oni točno govore.
|