View Single Post
Staro 04.10.2013., 14:59   #13
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
@quazar912: moraš saznati imaš li kućanstvo plavi ili kućanstvo bijeli tarifni model pa ćeš prema tome vidjeti jel ti samo fali uklopni sat ili si prebačen na jednotarifan izračun.

@syss: analogni satovi koje HEP daje nisu novi, nego bi trebali biti samo rektificirani, pa tako brojke "nikad" nisu 000/000 nego kako ga skinu od bivšeg korisnika+rektifikacija tako ga tebi i ugrade. Ako nemaš uklopni sat, onda valjda HEP tad jednostavno nije imao na stanju jednotarifnih brojila nego su ti uvalili ovo, a vi nikad niste tražili prebacivanje tarife/ugradnju uklopnog sata.

Ja sam imao jedne godine situaciju kad se pokvario uklopni sat, pa je brojilo cijelo vrijeme vrtilo samo višu tarifu. Kad smo skužili (nakon obračuna), javili smo HEP-u, oni su došli promjeniti uklopni sat, a potrošnju su podijelili NT/VT na temelju bivše potrošnje.

Lani mi u 3. mjesecu ugradili "novo" brojilo, stanja 10300NT/14100 VT, do sad pokurio 2900NT/7400VT, dakle cca. 1550kn/7840kn = 9400kn, a da sam na jednotarifnom bilo bi oko 10100kn (koristio sam današnje cijene, al isti vrag).
Iskreno, mislio sam da će razlika bit puno veća.

Zadnje izmijenjeno od: FitzTN. 04.10.2013. u 15:09.
FitzTN je offline   Reply With Quote