View Single Post
Staro 04.10.2013., 12:00   #3057
Clifton
humanoid carbon unit
Moj komp

Clifton's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor bg_4_l Pregled postova
Mislim da bi bilo dobro dodati u početni post kako koristiti Xposed i GravityBox jer omogućuju svima da se ne zafrkavaju s custom romovima jer više manje sve tweakove mogu ostvariti uporabom GravityBoxa. Kratak guide:

1. na google playu nađete Xposed installer i instalirate ga, potom rebootate uređaj
2. Sljedeći korak je otvaranje Xposeda, ulazak u kategoriju "Download" i pronalaženje modula "GravityBox". U opisu stoji da mu je primarna namjena tweakanje MTK uređaja
3. Downloadate GravityBox i aktivirate ga klikanjem na kvačicu u kategoriji "Modules"
4. reboot uređaja

Nakon ovog možete ući u gravitybox koji ima hrpu opcija, od kojih su mnoge vrlo korisne. Primjerice moguće je natjerati kapacitive tipke da se upale kad se upali i ekran, a gase se tek kad se ugasi i ekran. Na Cubotu je to dosta korisno jer su kapacitivne tipke relativno nisko i lako je promašiti ako je LED osvjetljenje ugašeno. Postoje i razni tweakovi za statusbar, performance, telefoniranje itd. Od korisnijih bi još izdvojio mogućnost promjene tileova u notification baru, omogućavanje Pie controla i omogućavanje navigation bara. Više manje je sve straightforward tako da ne bi trebalo biti problema. That's all folks uživajte u svojim kinezima .
možda ipak naglasiti par mjera opreza prije instalacije, evo što sam autor moda poručuje. da ne bi bilo suza kasnije

To use this module, the following conditions must be met
- You have a device running Android 4.1/4.2/4.3 that's based on AOSP (vanilla or close-to-vanilla Android)
- ROM must be rooted (XposedInstaller requires root to be able to install framework into system)
- You have working custom recovery allowing you to make a backup before installing Xposed framework

Backup your current ROM in custom recovery. I am serious. Don't skip this step. If device doesn't boot that means that the Xposed framework is not compatible with ROM you are currently running. You don't need to continue with the next steps. You will have to restore your ROM from backup.
Clifton je offline