Znaci da imas (prakticno) jednotarifno brojilo, bez obzira sto ti je fizicki prikljuceno dvotarifno. Tako ja imam u viksi. Znaci da su ti i cijene za jednotarifno brojilo.
Ako su ti ove tri peci termice koje se mogu puniti kad je jeftinija struja, a grijati kad je skuplja onda ste vec fino bacili gomilu novaca kroz prozor.
Hoces reci da 20 g. niste znali da nemate dvotarifnu tarifu

Ne znam za ostale, ali ja sam recimo alergican placati rezije koje nisam potrosio, a to se uredno dogodi ako se placa po procijenjenoj potrosnji. Meni su znale rate (uplatnice koje salju distributeri) biti debelo vece nego sto sam realno trosio (ne samo za struju, vec i za ostalo - pogotovo plin), tako da ja svaki mjesec izracunam tocnu potrosnju struje, vode, i plina, i onda platim koliko sam potrosio, a ne koliko distributeri misle da sam potrosio.
Samim time se pristedim sokova prilikom periodicnih obracuna jer nema teorije da mi dodje razlika duga kao tebi od 1-2k kn (znalo mi je prije doci da sam duzan prek soma i kusur kuna neplanirani troskova, pa drz-nedaj da se to plati).
Bojim se da oni ne razmisljaju kome je koja tarifa isplativija, vjerujem da drze da je to na kupcu da zatrazi/urgira, osim toga oni od toga imaju vece koristi...ma tamo nitko o nicem ne razmislja, mozak na pasi, sigurna placa i benificije u dzepu, pa vidis da im je sad is SLO i DE uletila konkurencija s jeftinijom strujom, a ekipa spava zimski sad nok gubi kupce koji prelaze alternativnim distributerima.
Meni je recimo zanimljiva cinjenica, da HEP ako ima informaciju da si im duzan struju (to je recimo kad ne uspiju ocitati brojilo vec naprave obracun po predvidjenom stanju na temelju prijasnjih potrosnji), a u stvarnosti je struja preplacena, ili je placeno koliko je potroseno, da imaju pravo iskljuciti potrosaca na temelju te krive informacije.
Znaci, iskljuce te i mozes se slikati (pa plati ukapcanje), kaze meni zena (Elektra Kriz) da oni to mogu/smiju, a da je na meni da im dostavim tocno stanje brojila.
Gospodine, dobro da ste nam javili jer bi vas iskopcali

(konkretan primjer na prethodnom obracunu struje za vikendicu).
Meni recimo uredno prije zime debelo precijene ratu plina, u odnosu na potrosnju, i kad bi placao sume koje oni salju lijepo bi ih beskamatno iskreditirao. Njihova procijena potrosnje u sezoni grijaja je uvijek vrlo optimisticna - naravno u njihovu korist.
S obzirom da placam rezije za kucu, stan i viksu, kad ne bi pazio i racunao stvarnu potrosnju svaki mjesec na te tri nekretnine bi mi se vrlo lako mogla pojaviti ozbiljna razlika prilkom periodickih obracuna rezija.
Naravno, ne odgovara mi da preplatim rezije, a da napravim veliki dug jos manje.
OK, mozda sam ja malo previse temeljit, ali ako netko nekoga treba kreditirati, onda neka to bude HEP, Plinara ili Vodoopskrba