daklem u ovakovoj sam poziciji...
doma (kuća) je sve na struju, 3 peći (2.5kw, 1kw, 500w), bojler (2.5kw), klima 3.5kw (koristi se osjetno više za hlađenje nego grijanje) i dalje klasika friđ, 2 telke, kuhinjski aplajansi, ne zaboravimo sve žarulje su štedne i naravno najbolji komp na svijetu
rate nam dolaze unaprijed na 6 mjeseci kao i većini vas i obično su od tako negdje 700-1000kn kako kad i naravno trošak je prilično realan jerbo je i potrošnja (pogotovo zimi) visoka. no ono što je problem što konstantno unazad ne znam koliko na te fakat velike rate uredno nakon obračuna dolazi po 1-2k kn razlike i sad nam je već fakat dosta tog dreka.
ništa ajde idem ja prijaviti na web stanje brojila da se to korigira sa trenutnim novim i jeftinijim cijenama i tako ja skužim da unazad 2009 do kad imaju online stanje brojila pod mojim accountom 2. tarifa na brojilu je konstantno ista, pa zaključujem da mi plaćamo po jednotarifnom modelu odkada je tog dvotarifnog sata za kojeg brijem da su mijenjali tamo negdje ranih '90ih umjesto jednotarifnog.
imam poznanika u hepu koji mi veli da je brojilo vlasništvo hepa i da je hepov propust što nisu uključili 2 tarife pošto su tehnički preduvjeti zadovoljeni i da možemo slobodno tražiti zadovoljštinu pogotovo na tako velike potrošnje di smo konstantno plaćali ~1kn kw cijelo vrijeme umjesto 1kn/0.5kn na dvotarifnom obračunu što bi nam stvarno pomoglo kućnom budžetu pošto svaki dan do 17-18h nema nikoga doma i generalno u ovakvom još-nije-vani-nula-stupnjeva se sve peći gase i pale tek navečer kad zađe sunce ili bude vani 'ladno/kiša i sl.
isto tako veli da je recimo brojilo bilo neispravno i nije se vrtilo, što bi se vidjelo na očitanjima, netko bi promptno izašao na teren, ustanovio kvar i po potrebi zamijenio brojilo ili ustvrdio da li je prčkano po brojilu u cilju... jel... dakle netko bi uočio nepravilnost po kojoj oni ne mogu naplatiti potrošnju struje. štoviše još veli da ako hoćemo se extremno zaratiti tamo s njima možemo jednostavno izajviti da smo oduvijek koristili isključivo noćnu tarifu di oni nemaju apsolutno nikakvog aparatusa koji može odrediti u koje doba je struja trošena.
e sada, jel ima tko kakvih iskustva u ovome?