Evo da i ja napišem koju riječ. Naručio Cubot gt99 sa banggooda, došao iz kine za 10 dana i onda skoro 3 tjedna bio na carini jer se zagubio poziv koji su mi slali. Što se uređaja tiče moja se iskustva podudaraju s ostalima u temi. Vrlo responzivan i nakon što sam instalirao crapload aplikacija(pod tim doslovno mislim crapload ima ih već preko 100, od toga dosta radi nešto u pozadini, koristi internet itd). Battery life 1 dan uz vrlo intenzivno korištenje. Oni koji baš cijeli dan imaju mobitel u rukama neće dobiti cijeli dan korištenja. Za sve ostale baterija i više nego adekvatna. Ekran izgleda sjajno, nema govora o "budget" ekranu jer smo frend i ja usporedili s Nexusom 4 i razlika je minorna.
Što se problema tiče s obzirom da sam odmah pogasio nepotrebne frekvencije u engineer meniju, odradio GPS fix sve radi kako treba. Jedino što bi moglo iznenaditi ljude je ghost touch kad se puni svojim punjačem(dobivenim uz uređaj). Prilikom korištenja drugih punjača i u normalnom radu te pojave nema, ali dok se puni tim punjačem je praktički neupotrebljiv kao što je netko već naveo. Nije strašan problem, ali dobro je to ponoviti da se ljudi ne alarmiraju bezveze. Definitivno ne preporučam korištenje tog punjača jer se i abnormalno grije i imam osjećaj da bi se kroz noć mogao i otopiti. Učinite si uslugu i uzmite bilo koji drugi punjač.
Mislim da bi bilo dobro dodati u početni post kako koristiti Xposed i GravityBox jer omogućuju svima da se ne zafrkavaju s custom romovima jer više manje sve tweakove mogu ostvariti uporabom GravityBoxa. Kratak guide:
1. na google playu nađete Xposed installer i instalirate ga, potom rebootate uređaj
2. Sljedeći korak je otvaranje Xposeda, ulazak u kategoriju "Download" i pronalaženje modula "GravityBox". U opisu stoji da mu je primarna namjena tweakanje MTK uređaja
3. Downloadate GravityBox i aktivirate ga klikanjem na kvačicu u kategoriji "Modules"
4. reboot uređaja
Nakon ovog možete ući u gravitybox koji ima hrpu opcija, od kojih su mnoge vrlo korisne. Primjerice moguće je natjerati kapacitive tipke da se upale kad se upali i ekran, a gase se tek kad se ugasi i ekran. Na Cubotu je to dosta korisno jer su kapacitivne tipke relativno nisko i lako je promašiti ako je LED osvjetljenje ugašeno. Postoje i razni tweakovi za statusbar, performance, telefoniranje itd. Od korisnijih bi još izdvojio mogućnost promjene tileova u notification baru, omogućavanje Pie controla i omogućavanje navigation bara. Više manje je sve straightforward tako da ne bi trebalo biti problema. That's all folks uživajte u svojim kinezima

.