View Single Post
Staro 01.10.2013., 08:15   #78
timmy
Premium

timmy's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
1.
Netko je pitao gdje kupiti. Imate u Splitu i Osijeku trgovine za koje sigurno znam da drže originalne Alphine podstave (uložak). U Splitu Vandal shop, u Osijeku Turkalj. Mislim da je cijena 800+300 i 900+300 respektivno. U Zagrebu ima više trgovina koje drže jaknu originalnu, a original uložak nisam našao. Googlajte Army shop, American shop itd... Nekad se zna pojaviti dobra (malo korištena/nenošena) jakna od specijalne ili interventne policije na njuškalu pa operirajte tamo. Dijelile su se šakom i kapom 90-ih pa imaju ljudi puno po ormarima.

2.
Bilo je pitanje kvalitete stare Made in U.S.A. vs. Made in PRC. Stare su dakako bolje, meni pod prstima daju puno grublji osjećaj nego nove iz Kine. Makar i nove originalne Alphe iz PRC-a su bolje nego 99% jakni.

3.
Pitanje veličina. Ja imam 182cm, oko 82kg. Imam jaknu veličine L koja mi je velika. Meni odgovara veličina M taman. Inače nosim sve L. U uputama tako i piše >>klik<< da sugeriraju kupiti za jednu jedinicu manje nego što inače nosite. Ako je netko jako visok/nizak ima long/short verzije veličina, ali to treba kopati po ebayu.

4.
Ako netko ima fetiš na te vojne i pilotske jakne imate firmu Cockpit USA (bivši Avirex). Prave pilotske i stare jakne full mil-spec, Made in U.S.A., samo cijene se nekad bojim i pogledat. Evo npr: ta M-65 je 250$ bez podstave, ali to je jakna koja se nosi 20 godina. Stare Alphe toliko isto toliko izdrže bez problema.
timmy je offline   Reply With Quote