View Single Post
Staro 28.09.2013., 11:07   #546
Mikeyy
Premium

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Mr.Ex.President Pregled postova
To je taman 100Mbita propusnost Gigabitna mreža bi trebala davat 10 puta toliko, u teoriji bar.
Taj switch je gigabitni? Na PCu je mrežna kartica gigabitna? Sve je spojeno na switch, a ne ide ništa preko routera?
Citiraj:
Autor tor Pregled postova
da, to je presporo za GB, računaj na negdje 40-50 MB/s s tim modelom, to je realno.
Switch je D-Link DGS-1005D, 5 port, gigabitni.
Problem brzine nije do switcha niti do NAS-a (switch uredno prijavljuje da je NAS spojen GB vezom), nego do ... bubnjevi ... usrane nvidie i njihovog chipseta na PC-u koji deklarativno podržava 10/100/1000, ali u praksi je to piši propalo. Switch prijavljuje da je PC spojen 100MB vezom, i nikakvo kemijanje nije pomoglo.
Vidim da je bila dobra odluka što sam prestao kupovati nvidia grafičke, morat ću im dati ban na svim područijima očito.

Što se tiče ostalom, stvarno neznam u čemu bi mogao biti problem.
Resetirao sam sve uređaje (NAS / router / switch / comp) i sada sve radi relativno ok. Comp ima problema u pronalaženju NAS-a, ali ga na kraju nađe. UPNP Media server na NAS-u se uopće ne vidi, niti sa compa niti sa media playera. Vidio se prije, možda moram nešto ponovno pokrenuti na NAS-u (iako piše da se media server vrti)?

Napravio sam DDNS i kada testiram u postavkama NAS-a piše da radi. Kada upišem link u browser ne izbacuje ništa, samo piše nešto tipa "connection timed out".
Napravio sam port forwarding za portove 1234 / 9997-9999, trebam li još nešto napraviti?
Mikeyy je offline   Reply With Quote