View Single Post
Staro 27.09.2013., 15:02   #539
izekos
Registered User

Datum registracije: Mar 2012
Ovakva je situacija - najgornji kat je moj - to je novogradnja. Taj kat je najbitniji - u principu to kupujem za taj kat, ali uz to bih htio omogućiti pristup i katu ispod, ali ne skroz ispod, već desno u stanu na garaži. Znači kad bih htio spuštati žicu bušenjem, trebao bih prvo probušiti u kupaonu kat ispod, onda bušiti pločice u kupaoni, ići kroz sredinu plafona po hodniku i još bušiti jedan zid, te spustiti do kompa. Tako da bi porušio pola kuće Postoji opcija provlačenja žice kroz bužir, ali nisam siguran da li je telefonski kabel (parica vodi u moju dnevnu sobu i tamo je Thompson modem) koji vodi do njega zažbukan u zid ili ima bužir. Ali pretpostavljam da ima bužir (ali to kasnije, najgornji kat je najbitniji), jer je taj garažni stan novogradnja. Katovi ispod nisu novogradnja. Ovaj treći tv u prizemlju nije baš ni toliko bitan, kao ni onaj četvrti tv kat ispod.

A kada bih htio prevesti kabel u svojem dijelu, koji mi i je najbitniji - trebao bih probušiti zid koji vodi u kuhinju i pritom možda pukne koja pločica za koju ne znam da li imam rezervnu, zatim iz kuhinje u dnevnu sobu, koja je poluotvorena, pa zbog toga ne mogu nigdje kroz lajsne provoći kabel, a da se ne vidi.

Naginjem tom strujnom rješenju koje je netko napisao, samo pliz još jednom koji model da uzmem. I da li je to sigurno, u slučaju rada više elemenata da mi nešto ne izgori. Nekako sam skeptičan prema tome, razuvjerite me.

I hvala na sugestijama, zbilja ste ok ekipa spremna pomoći

Citiraj:
Autor jurbAs Pregled postova
Nema sanse da ti radi preko betonskih deka WI-FI za stream bilo kakvog HD.a mozdaa divix. cuj betonske deke probusi i spusti nekako kabel moj savijet. WI-FI ti nece radit a previse para ces potrositi na opremu.
Btw 5 portni Swich ti ima 5 portova ali moras 1 port spojit na ruter tako da ti ostane 4
Velicina filma ti ne odreduje hoce li film trzat ili ne nego bitrate npr ako imas film od 15gb i traje 2h onda mozemo razgovarat o bitratu vecem od 10mbita/s ako film traje 100min i 8gb bitrate ti je mozda 8mbita.
prebacivanje preko tog rutera mozda oko 5mb/s mozda malo vise ali 100mbita neces dobit nikako... jedino AC WI-FI standard ali ni on neide brze od 120mbit/a na 2m udaljenosti eto... A betonska deka sa armaturama mozda dobijes pola. ja u kuci preko 1 betonske deke sam jedva imao wi-fi signal. a ti bi isao 2 kata nize...
nije preko betonskih deka, nego preko jednog zida od cigle - modem mi je kod tv-a, komp u drugoj sobi, sve na istom katu. Dolje na stanu na garaži internet na kompu radi na WIFI, streaming na Xtreamer media player na TV-u koji je 5 m udaljen od kompa ne, nekad lovi signal i to jedva, većinom ne.

Citiraj:
Autor segregator Pregled postova
Ovaj mislim da nije loš

http://www.protis.hr/products/detail...k-access/73455

Filmovi ti super rade preko žice ili bežično? Ja sam kod kuće pokušavao bežično kroz 2 zida i nije bilo ni približno šanse
da mi radi kako treba, samo 700mb divx ripovi, a i to je ponekad zaštekalo
filmovi bežično, Tvix uštekan u LAN Thompsona, na PC-u Tvixov FTP server, jedan zid između. Ajde 1-2, ovisi kako gledaš, sve mi je na otvorenom, i kuhinja i dnevna, ta soba u kojoj je komp je zatvorena. Radi super, nekad zna štekat kad radi torrent klijent ili akonetko nekaj skida/surfa na kompu ispod. A nekad radi i s torrentima i ne trza. Vjerojatno se povremeno zblesira taj Thompson, pa mu treba restart, onda radi opet normalno. Sve u svemu, nije loše, kad čitam da nekome ne radi streaming DVD ripova.

Zadnje izmijenjeno od: tor. 27.09.2013. u 17:23.
izekos je offline   Reply With Quote