Ne znam čemu kukanje o "ucjenjivanju" MS-a

Kao da itko mora koristiti DirectX ako ne želi. To je svjesna odluka svakog developera igara. Zašto? Zato jer je lakše.
Overhead?

Pliz ljudi. Nije Microsoft taj koji ograničava pristup hardwareu. Oni koji to rade su AMD i nVIdia

Game developeri doslovno moraju kroz godine i godine nagovarati dotične da popuste i daju im da upravljaju sa nečim relevantnim. Zato je optimizacija i razvoj lakši na konzolama nego na PC-u. Developeri imaju više kontrole nad svojim aplikacijama. A doslovno hrpa driver issuesa bi se sredila. Jedino što bi ostalo je problem kartica različitih jačine i skaliranje razlike u hardwareu dotičnih.
Citiraj:
Autor MAGARAC
Mah ja to onako vise u sali...
Znaci mogli bi znatno smanjit troskove grafe pa i proca za nase kante. Super za nas ali dal je to bas super za AMD, Sony, Microsoft i Nvidiu i bog zna koga jos bas i nije 100% sigurno. Ne znam, mozda AMD napravi samoubojstvo sa ovim potezom i potegne jos koga.. Ovo je na tragu, predobro da bi bilo istinito. Tko zna kak ce trziste reagirat ali taj potez bi u nekoj krajnosti mogao unesrecit sve zivo kaj zaraduje na tome. Jos cemo si sami doma lemit grafe i koristit taj open source API.
|
Jedna stvar koja se ovime sigurno neće dogoditi. To je smanjenje cijena. Zašto bi to netko radio?

Također će UVIJEK izlaziti sve zahtjevnije igre što će opet sa druge strane gurati jače GPUe koji će se prodavati. I tako u krug.