Citiraj:
Autor romeo28
ma nestignu oni sve otvarat,to su gluposti sta se prica za banggood,poceli bi oni ovak i onak otvarat kad bi par posiljaka otvorili,nepise bezveze na koverti origin SG,tako da nema smisla da pricate uopce o tome kriv je onaj ili onaj
|
To sam i ja mislio dok nisam dobio paket iz "Švedske". Ne vjerujem da bi ikad počeli naplaćivati PDV da nije bilo "vanjskih intervencija". Po paketu se nikako ne može skužiti da ima veze s Kinom osim tog malog SG koje teško da bi i zapažali, no ta carinska deklaracija je i onako njima nebitna (jer da išta određuju po njoj, moj "Cellphone charger" vrijednoti "1,5$" nikada ne bi ni otvorili). Paket izgleda onako kako bi izgledao i da je došao iz Švedske. Sad su mizerne šanse da takav paket prođe bez naplate, jer čim vide Švedsku, to je signal za slanje na carinu.
Dosta toga mi je ipak nejasno s tom Švedskom. Kako i zašto oni to šalju preko Švedske, kako imaju švedski tracking br. prije nego stigne tamo, zašto šveđani ne naplaćuju PDV, zašto se tracking pojavi samo na izlazu iz Švedske (a nema onog "paket zaprimljen tu i tu" itd.)... Bilo bi lijepo znati konkretne odgovore, ne nagađanja.