View Single Post
Staro 26.09.2013., 14:34   #523
izekos
Registered User

Datum registracije: Mar 2012
Citiraj:
Autor tor Pregled postova
definitivno poskidaj sve te diskove i prebaci sve u NAS, tamo gdje možeš povuci mrežne kablove i GB swicheve, tamo gdje ne možeš iskoristi strujnu mrežu. Slično kao što si opsiao imam i ja doma, s time da sam još u to sve uvukao tri kata kuće, sve je pomreženo, svi strimaju s mog NAS-a, koriste moj router za net, što žicom što wifijem itd.
NAS priključiš na GB switch, ne direknto u Thompsona i onda na njega (GB switch) direktno preko žice ili ovih power line adaptera spajaj media playere/kompove i tako napraviš lokalnu mrežu s GB propusnosti (naravno, na onim uređajima koji imaju GB karticu), a ADSL modem samo na kraju ubodeš u taj switch i pustiš net na njega. To što ti je modem 10/100 u ovkavom setupu ne igra nikakvu ulogu, jer on hendla samo net
WiFi je ok za surf i lagani mrežni promet, stream, pogotovo s ovim svime što si naveo, plus ako barataš s 720p pa naviše ripovima - nemaš što tu tražiti bežično u ovakvom okruženju.
Kao što sam i napisao, stavio bih sva 4 WD red-a, za početak 2, ovog greena i eksternog wd-a mislim prodati. ne mogu nigdje provući kablove, morao bih bušiti 2 zida (to pričam samo da bi spojio na svoj PC na svom katu, da spojim onaj kat ispod, trebao bih bušiti 5 zidova), stavljati kanalice, razmicati ormare sve, pod lajsne stavljati mrežne kablove (pod lajsnama mi je onaj međuprostor do zida već popunjen kablovima od zvučnika), tak da mi je bežično bojim se jedina opcija. ili to preko struje - za to nisam znao da uopće postoji, ali kažem, struja na mojem katu ima posebno brojilo i osigurače, ostatak kuće ima svoju struju, te je odijeljena od struje kata ispod i prizemlja.
izekos je offline   Reply With Quote