View Single Post
Staro 26.09.2013., 14:24   #522
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
n WiFi nije ni približno GB switchu preko žice n je dobar, bolji od a/b/g routera, no to je i dalje bežično tako da...
Ok za sve ovo ostalo, što se prebacivanja podataka i diskova tiče, pomalo to ide naravno, što zbog love što zbog drugih stvari.
Na ova dva druga playera - njih spoji preko power line adaptera na GB switcheva, to ti je najbolje ako već ne možeš direktno žicom do njih. Znači, u power line paketu idu dva - jedan odašiljač, jedan prijemnik. Odašiljač se kopča u GB switch preko klaisičnog LAN priključka, prijemnik štekaš negdje blizu ovog drugog playera i iz njega isto tako klasičnim LAN kablom u player. Istu stvar ponoviš s trećim playerom. E sad, kako ćeš to izvesti, koje brzine ćeš dobiti, kako i gdje ćeš pronači slobodne štekere od struje i sve ostalo - ostavljamo tebi
Računaj da je ove mrežne LAN adaptere potrebno štekati direktno u zidnu utičnicu, ne preko produžnih letvi itd. Ako ti fali štekera - imaš modela koji imaju na sebi prolazni šteker, pa može adapter u zid, pa U njega produžnu letvu i na nju ostale uređaje.
Lewis, ja sam katove po kući s drugim brojilima riješio provlačenjem mrežnog kabla kroz bužir od telefonske utičnice, pa sam tako na svaki kat spustio mrežu preko kabla i onda dalje po tom katu s ovim strujnim adapterima. I da, imam i ja dlinka, isprobao sam par proizvođača, dlink se pokazao najboljim, bar kod mene.
tor je offline   Reply With Quote