View Single Post
Staro 26.09.2013., 14:14   #520
izekos
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 89
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Nema, tj. nisam primjetio nikakve smetlje u zadnje 2 godine od kad imam Powerline.

Pazi samo mora biti na istoj fazi da bi radilo pa ako imas trofaznu struju onda moras dobro proucit gdje mozes ustekat da bi radilo.
Ok, jesi mislio na Powerline Ethernet adapter D-Link DHP-308AV?
Na koji način onda to spajam? i koliko takvih trebam? Ako NAS spojim direktno na modem, onda pretpostavljam da streamam preko WIFI-a od modema, ko što sam i dosad. hmm, imam trofaznu struju, ali u garaži samo. S tim da mi je taj kat gdje je modem i PC na jednom brojilu, a ostatak kuće na drugom brojilu. Na koji način bi onda s tim strujnim adapterom prebacivao s PC-a koji je kat ispod? Nije mi 10/100 od modema preslabo, za internet na oba kompa + još streaming na recimo 2 tv-a istovremeno?

Citiraj:
Autor jurbAs Pregled postova
tebi jedino rjesenje je strujno izmedu zidova i stavit swicheve po potrebi u dnevnu mozda 8portni gigabitni. E sada koliko ce ti to sve sljakat za stream ne znam. Ja imam 2 wdtv.a i nas i sve se povlaci sa nasa i sve sljaka. 100mbita bi ti trebali biti dosta za stream do 10mbita varijabilni bitrate u teoriji 10 streamova istovremeno bi mogao odradit preko 1 mreze. Treba vidit kako ce to sve sljakat. Ja bi na tvom mjestu uzeo 4bay nas sa malo jacim procesorom i sve diskove potrpao u njega i da se sve stream preko njega. WI FI mozda bi ti bio dobar AC standard ali je po mom misljenju preskup trenutno i neisplativ.
Btw jel bi ti htio sve te diskove di su ti filmovi okrupnit i stavit u NAS ili bi i dalje zadrzao dikove u playeru, kompu itd...?
Dosta bi mi bio i 5 portni gigabitni switch (TV, Tvix, receiver, PS3, NAS). E sad, mislio sam stavit gigabitni WIFI switch (da li postoji to - mislio sam ovo uzeti, piše b,g,N : http://www.protis.hr/products/detail...-150mbps/41937), onemogućiti WIFI na modemu i slati internet signal preko tog gigabitnog switcha, prebacivati file-ove i streamati preko gigabitnog switcha.
Što se tiče diskova, sve bi imao u NAS-u, tj kupio bih za početak 2 nova WD red-a od 3 gb svaki bez raida, onaj u Tvix media playeru bi mi za početak služio kao backup važnijih stvari, kao i onaj WD green u PC-u. Ostale manje bitne fileove bi imao samo na NAS-u, i kad skupim lovu kupio još 2 reda od 3 tb, prebacio sve u raid 5. Prodao bih onda WD greena iz pc-a i eksterni WD 1 tb, ovaj iz tvixa bi si ostavio za eventualni back-up i furanje kad negdje odem. To je bio plan, samo ne znam kako složit najbolje da mogu streamat na 3 TV-a po kući (Pan G20 nije problem jer je odmah do modema i NAS-a pa bi ga spojio žicom, ali druga 2 po kući jesu jer bi trebao WIFI), i povlačit si i stavljat file-ove preko oba PC-a.
izekos je offline   Reply With Quote