View Single Post
Staro 26.09.2013., 13:23   #516
izekos
Registered User

Datum registracije: Mar 2012
Citiraj:
Autor segregator Pregled postova
Zaboravi na wireless kao rješenje kroz 2 zida...radije idi na ovako nešto ako ti se ne da provlačiti kablažu
na koji si mislio? Powerline Ethernet adapter D-Link DHP-308AV?
znači trebam 2? jer ima to kakav utjecaj na struju po kući?

Citiraj:
Autor jurbAs Pregled postova
posto je NAS jako mal uredaj probaj ga negdje stavit pokraj rutera ako nije moguce preko elektricne uticnice... Jer preko WI-FI.a nece radit dobro sigurno... Hard line is the best line Drugo je surfanje a drugo video streaminig ili bilo sto iole malo zahtjevnije.
Znači ovakva je situacija, otvarao sam već jednu temu kad sam startao od nule, ne znajući da postoji ova tema:
Trenutno imam:
U dnevnom boravku:
• Panasonic P42 G20 plazma
• Tvix S1 slim media player sa ugrađenim diskom od 2TB Samsung F4 (pun filmova 720/1080p) – ima slobodne utore 3xUSB+1-E-sata, spojen žicom u modem Thompson TG782
• Modem Thompson TG782, u koji je žicom spojen PS3 i Tvix media player, ali namjeravam spojiti i TV i receiver, koji isto imaju LAN, te NAS kad ga kupim.

U sobi, udaljenoj 2 zida od boravka:
• PC sa 1TB Hitachi (2 particije – 100 gb za windowse i program filese + cca 900 gb filmova) i 2TB WD caviar green (400 gb slobodnog prostora)
• 1TB WD Elements Desktop eksterni disk (pun filmova 720/1080p)
Svi filmovi imaju downloadan cover art kojima pristupam preko Tvix media playera (na PC-u je instaliran Tvix-ov FTP server, kojima streamam filmove s PC-a)

Kat ispod i ostatak kuće:
PC kat ispod, s kojim bi također pristupao NAS-u, 2 televizora, jedan kat ispod, drugi 2 kata ispod, koji imaju media playere i na koje bi stremao s NAS-a.

Znači NAS namjeravam spojiti direktno u Thompson modem, te streamati i prebacivati preko modemovog wlan-a, ali modem je 10/100.
I sad je pitanje što uzeti da to prebacivanje ide brže, neki wifi Access point i neku jaču gigabitnu WIFI PC karticu?
Sad kad sam pobliže objasnio što trebam, please neko najbolje rješenje. Nije mi toliko važna brzina prebacivanja, da to sad leti brzinom munje, ali 1,5 MB/sec je stvarno sporo.
izekos je offline   Reply With Quote