View Single Post
Staro 23.09.2013., 20:08   #2723
bg_4_l
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Što se tiče ovih gore navoda o umiranjima Cubota, slažem se, može biti da je uređaj jednostavno mačak u vreću. No treba pogledati i drugu stranu. Svi tehnički uređaji u određenom postotku dolaze mrtvi do korisnika ili umiru vrlo brzo nakon kupnje. Kod kineza zbog quality controla koji je slabiji je to još izraženije. Tu u igru dolazi činjenica da je ogroman broj ljudi kao prvog kineza odabralo upravo cubot zbog toga što je bio najpovoljniji uređaj u toj kategoriji dosta dugo. Možemo sad raspravljati je li Haier ili neki uređaj bolji u tom cjenovnom rangu(vrlo vjerojatno i je), ali činjenica je da je ovih najviše naručeno pa je i logično da najviše korisnika prijavljuje probleme s njima.

S druge strane bacite li oko na strane forume gdje su neki drugi(često skuplji uređaji) puno češći od Cubota vidjet ćete da korisnici imaju puno više problema s njima. Pod tim ne mislim na one no name kineze nego uređaje poput THL W200, ZTE V967s, V987, Lenovo i ostale(manje popularne koje mi se sad ne nabraja). Najmanje pritužaba(što opet ne mora ništa značiti jer uzorak koji sam ja vidio nije dovoljno velik) imaju na Faeau, skuplje modele ZOPOa, Xiaomi generalno. Ove informacije su izvučene iz praćenja velike teme na modacou, 2 ruska i 2 španjolska foruma.

Za Haiera moram reći da je dosta neobično da među drugim europskim korisnicima je znatno manje popularan nego u nas pa stoga ne mogu naći nikakve statistike. Sve je to kocka i uvijek postoji šansa da nešto neće raditi, ali to treba imati na umu kada se ovako naručuju mobiteli. U najgorem slučaju postoje službe na ovim popularnijm stranicama koje rješavaju potencijalne probleme. Jasno da je to gnjavaža ali problem nije nerješiv. Oni kojima je mobitel prijeko potreban i nemaju zamjenski neka radije zaobiđu ovakve avanture i posluže se njuškalom te nađu ovdje nešto što im odgovara za navedenu cijenu.

Edit - u ovom cjenovnom rangu je kod nas jako nepopularan model Xiaocai X9, dok je na modacou iznimno popularan i ljudi imaju dobra iskustva s njim. Dizajn je lijep, izrada dobra a postoji solidan izbor romova i općenito podrška je dobra.
bg_4_l je offline