2012 i 2013 su dosta brže igre, gdje se jurcalo kako je tko stigao, i gdje fizika NIJE igrala veliku ulogu buduci da su igrači prolazili jedni kroz druge. igrači NISU postavljali nogu da stopaju loptu ili kada jesu, lopta se čarobno odbije tvojem protivniku. ali se zato moglo pod punim šutom plasirati neobranjivo sa 30ak metara gdje je golman poluretardirana kokoš, ili ista stvar iskosa sa lob udarcem u 2012. moglo se odigravati napamet kao i ranijih PESova i pod nemogućim kutevima slati idealne lopte, te smo se svi navikli na to.
igra je kompletno nova naspram ranijih nastavaka i treba puno učiti da bi se ovime ovladalo. hvala bogu da više to nije PES kojeg je bilo tko mogao uzeti u ruke i rasturati. nemojte očekivati da ćete kao pravi PES majstori gaziti sve odreda. takvi su raniji PESovi bili i dao bog da ovdje nema gamebreaker bugova poput gore navedenih.
imam oba dema i ovu igru - cca 50ak tekmi pod rukom, tako da ne pričam napamet čitajući tuđe reviewove, već radeći svoju predodžbu od nule. dugo se već nisam ovako ugodno iznenadio da se treba učiti. tako da mi nije jasno kako možete pričati da nema razlike između 2013 i 2014.
sporo kretanje -> inercija, hvala bogu da postoji...
obrana se drugačije igra i bez problema se zaustavlja brže igrače, među njima i Kikija. samo treba imati volje malo pogledati trening i znati se psotavljati, sve to dođe samo od sebe. problem je što se u ovu igru ulazi sa predodžbom kako znate sve o PESu, a ovo zapravo više nije PES. usporedbe radi, promjene su velike i slične prelasku PES6->PES2008.
primjera radi, počeo sam LP igrati sa Sunderlandom (forza superstar), i igrao sam u drugoj tekmi skupine protiv Reala i dobio sa 0-2. na Kikiju dva do tri igrača presing čim primi loptu i zahvaljujući kvalitetnoj detekciji sudara ne može proći kroz njih.
meni licance ne smetaju jer sam odrastao na nelicenciranim ISSovima i PESovima. važnije mi je da je igra kvalitetno odrađena, što nakon dugo vremena jest. za modding će se pobrinuti community kao i uvijek, te ne znam čemu spominjanje ovoga kao nedostatka kada je to prisutno dugi niz godina - to nije nikakva novina.
napišite malo kako bi po vama trebala izgledati igra ako niste zadovoljni.
dajte malo igrajte prije nego krenete raditi privatne recenzije

možda vas igra iznenadi nakon 10ak sati igranja kada vam uđe mehanika pod kožu