View Single Post
Staro 17.09.2013., 00:33   #261
Kristijan_7
Just don't give a fuck

Kristijan_7's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Evo me, kaj se pjenite

Nisam niš rješio, odheb na svim levelima, mob na servisu (Agram) nije bio ni otvaran, već je samo konstatirana određena zakrivljenost uređaja oslanjanjem o ravnu plohu. Apple je na račun toga odbio reklamaciju, kao fizičko ilitiga mehaničko oštećenje. Pri preuzimanju mobitela sam isto provjerio oslanjanjem o pult, i zaključio da je lijevi čošak mobitela lagano uzdignutiji od ostatka, za istač.
Naknadnom provjerom na drugom Iphone-u 5 kojeg imam doma ustanovljeno je da isti ima gotovno identično savijeno (uvjetno rečeno) kućište, ali normalno radi (kupljeni isti dan).
Još naknadnijom provjerom na internetu ustanovljeno je da se radi o prilično čestom slučaju sa iphonovima pete generacije generalno.
Odnio sam mob u lokalni servis, gdje je zamjenjena baterija i mobitel je proradio, ali samo dok se nije ispraznio... Onda ne pali natrag. Kad se baterija eksterno dopuni malkice, mob opet radi, normalno puni preko svog punjača, ali brže nego inače troši bateriju i ne smije mu se dat da se skroz isprazni...
Dijagnoza je valjda IC punjača, ili pripadajuči osigurač, i sad mobitel čeka u ladici da nabavim novi multimetar i malo vremena da se time pozabavim. Ako netko zna to složit, ii ga hoće kupit ovakvog (mjenjat za 4s, Androida, zemljište na Mjesecu), nek se javi na PM. Mob je nov.
U međuvremenu sam dobio i prinovu u vidu novopokvarene 4-vorke, koja ne proizvodi nikakve zvukove, ali normalno radi pa sad služi kao vrhunski XBMC daljinac, i laganini zbog svega navedenog odlepršao malo istraživati suprotni tabor.
Izbjegavao sam temu zbog grča u želucu, mislio sam da ste nastavili sa drugim problemima, a danas je sletio curin novi zamjenski Haier, koji se do sada u ovih par sati pokazao kao i više nego dostojna zamjena u trećinu cjene popravka petice, pa sam pod navalom adrenalina i entuzijazma smognuo snage kliknuti na naslov threada.
I Brko me podsjetio, doduše.
I ja ću vjerovatno osobno u tom smjeru, kad četvorkica počne pokazivat ozbiljnije znakove posustajanja, kupit kineza za male pare, pa kad me neko bude opet yebao za moje novce, da barem znam da je cijena te usluge prilagođena našem Hrvatskom standardu...