View Single Post
Staro 16.09.2013., 17:20   #6
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor tOta Pregled postova
Čak sam na skoro pa na identičan, Aspire One instalirao XP sa USB-a, koristeći sljedeći alat: WinToFlash

Jesi imao nekih loših iskustava sa instaliranjem XP sa USB-a ili šta, pošto je meni prvi put i jedini put kad mi je trebalo prošlo sve bez problema.

Što se tiče OS i optimizacije, staviti XP & SP3 sa zadnjim updateima, onda gašenje servisa sa BlackViper "Safe" registry patchom (da ne ideš sve ručno), gašenje hibernacije, fiksiranje pagefile na 2 ili 4GB, Sandboxie da se iz njega browser pokreće da te ne boli glava radi napasnika...
Probao sam tim WinToFlash i sa jos njih, nikad nisam uspio dobit xp da se bootaju sa sticka. Probao sam i par verzija windowsa, ali ista stvar. Kreiranje ide do cca 90% i onda izbaci eror i nista od bootabilnog sticka.

Citiraj:
Autor kasko Pregled postova
Ne kuzim kak mislis bootabilan s usba, mislis da je os na usbu, odnosno nemas hdd?
Kak nebi mogo napravit instalaciju s usb-a?
Googlaj yumi program i stavi raspakiran iso na usb (googlaj tinyxp bez drivera).
I s yumi stavi hirens na usb.
Bootaj live xp s hirensa i onda imas u njemu installer za xp/vista/7 i samo odaberes destination drive za winse (tj particiju) i gdje ce biti boot sector i on ti prebaci instalaciju na particiju i kad sljedeci put bootas laptop automatski ce ti krenut instalacija na odabranu particiju.
Ak zapnes javi pa cemo rijesiti.
Pod bootabilan s usba mislim na OS koji mogu instalirat sa usb-a, pošto nemam optiku. Disk naravno imam.

Sto se tiče linuksa i raznih distribucija, taj laptop ce povremeno koristit i starije ženske osobe, tak da definitivno trebaju biti windowsi

Ostaje pitanje, xp or win7. Najbolja varijanata bi bila kupnja modula od 2gb i onda bi gore win7 radio odlično. Ali to je 200 kn, ovaj modul od 1gb mogu prodati eventualno za 50 kn i opet dolazim do investicije od 150 kn. Sve mi se nekak čini da cu gore stavit win7, pa malo istestirat kako radi i ako bude ok, super, a ako ne, onda cu pokusat stavit xp.(prvo na stick, a ako upsijem onda i na hard )

srale7 je offline   Reply With Quote