Imao sam onaj trial run sa HTC One na 3 tjedna i svjedno sam se vratio na iPhone. 3 tjedna mi je bilo dovoljno da skužim da ako hoću Android po svojoj želji treba puno hakeraja i opet pola toga ne radi na njemu. Da sad ne nabrajam... Veličina iPhonea mi je samo plus, išo bi do max maxova 4.5" ako je ekran od ruba do ruba. I baterija mi puno duže traje.. Mobitel je hladniji u radu i ne znoje mi se dlanovi kao kod HTC One koji se je grijao nenormalno. Za sve ostalo totalno potpisujem Baju u njegovim postovima. Većina onog što se u korištenju Androida navodi kao plus uopće nisam koristio ili mi je dosadilo, a ponuda i pogotovo kvaliteta appova je ipak daleko bolja na iOS-u.
I odlično mi je to držanje cijene. Mogu birat dal želim mijenjat jednom godišnje kako se izdaje najnoviji iPhone uz ulaganje od soma kuna ili jedamput u dvije godine za dva soma kuna. Očito je odgovor ovo prvo. Na kraju i da ga imam tri godine opet bi trebao dat minimum 3 soma kuna za najnoviji. Naravno, to podrazumijeva da kupujem najnoviju generaciju. Ako se kupuje prijašnja prođe se nešto bolje. Naravno, tu nisam računao početno ulaganje.
Jedan zanimljivi info! Od prvog iPhonea 2G do zadnjeg 5S, Apple (i ARM naravno) je napravio 40x brži procesor, a kapacitet baterije je povećao za samo 12%.