Imam problem i molim pomoć svih dobrih duša. Do nedavno nisam imao MaxTV, ali sada se za to pojavila potreba a kako se ja ne želim odreći super stabilnog SX763 sa DD-WRT-om, pogotovo ne u korist ADB-a, pokušao sam upogoniti SX763 s MaxTV-om uz pomoć uncut-ovog posta
http://forum.pcekspert.com/showpost.php?p=2118474&postcount=250.
Međutim primijetio sam jednu nuspojavu - moguće da se općenito događa prilikom promjene i primjene većine postavki u DD-WRT-u, ali meni se konkretno događa prilikom isključivanja/uključivanja wireless-a. (Da ja sam jedan od onih koji ne vjeruje u bezazlenost WiFi-ja pa ga rađe držim ugašenog u određenom periodu dana.) Tada se router više ne može spojiti (premda je link UP), MaxTV ne radi, a sukladno tome je i veza prema Internetu prekinuta.
Imam zadnju verziju DD-WRT-a (DD-WRT v24-sp2 (07/24/13) std (SVN revision 22118)) s default factory postavkama.
Rješenje postoji i sastoji se u brisanju uncut-ove skripte iz commands, namještanja wireless-a, reboot-a, ponovnog unošenja skripte u commands i ponovnog reboota - uglavnom poprilično dugotrajno.
Molim pomoć (uncut?!) da li se ovo može nekako izbjeći namještanjem postavki u nevidljivom VLAN tabu ili na neki drugi način? Nisam baš vičan Linux-u i bridgingu, a trenutno naprosto nemam vremena detaljnije to proučavati pa molim pomoć iskusnijih da riješim ovaj problem. Mislim mogao bi i sam eksperimentirati s bridgevima ali svaki krivi potez znači reset routera (a s obzirom da meni 30/30/30 reset nije uspio u više navrata to znači reinstall DD-WRT-a, u slučaju gorih promašaja i međuinstall OpenWRT-a)
Inače pokretač moje ideje je ovaj post i moj pokušaj implementacije uključivanja/isključivanja wireless adaptera on demand -
http://mysparetimeprojects.blogspot....i-at-wish.html
A vezano uz tu tematiku biti će mi potrebna i dodatna pomoć odnosno naslućujem da ću morati korisititi USB stick kako bi to postigao jer se /tmp folder briše prilikom svakog restarta routera ...
Unaprijed hvala svim dobrim dušama na pomoći.