View Single Post
Staro 14.09.2013., 08:28   #6
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
ovo je VSITE, a.k.a. "staro splitsko". od njega program . nego:

Citiraj:
Autor M.Vlahovic Pregled postova
ARHITEKTURA POSLUŽITELJSKIH RAČUNALA (Milorad Nikitović)
imao ovaj predmet, polozio ga na zadnjem roku zadnjih rokova pred gasenje splitskoga, tako da mi je sve jos jako svjeze .

uglavnom, arhitektura i pun kufer teorije uz malo manji kufer shema i crtanja. zanimljiv predmet, iako nema prevelike svrhe iskreno, jer dosta toga se uci kako sto radi, sto danas jednostavno nisam naisao svrhe. ok, sve je to dobro znati i generalno za racunarstvo je takoder pozeljno, ali u programiranju (a ja sam zavrsio progamiranje na splitskom, ali po starom smjeru bez bolonje) ti ovaj predmet nema previse razloga zasto ga uzeti.

**napomena**
ja sam ga uzeo i naknadno mi se pokazalo kao vrlo plodno tlo za napraviti diplomski iz njega, sto i jesam. ima stvarno puno tematike i puno odabira, tako da mozes pogledati ovo kao jedan poveci plus. jer ima literature tona na netu, knjiga, svega..........

Citiraj:
SIGURNOST RAČUNALA I PODATAKA (Ivan Klasić/Dario Galinec/Vladimir Slačanac)
ili kod nas je bilo skraceno - SRP. ovo nisam odabrao jer mi nije nesto zvucalo kako treba, uglavnom tu ti nemam nista za reci. informiraj se prije svega sto je tocno ovo, ima starijih generacija.

Citiraj:
PROGRAMIRANJE NA INTERNETU (Damjan Patarčec)
polozio ga. bilo skraceno - PIN. ako se dobro sjecam (isto kod ovog profesora smo to imali, isto kod Nikitovica AOR), ovdje ucis (ako su zadrzali princip od prije) ASP i ASPX. sasvim nelose, sa ASPX-om bas imas programiranje sta i kako stranica radi, stekao sam dojam da je podosta jace od ASP-a. ovdje imas C++a, sve su dalje kombinacije na temu.

ovdje je nama bio projekt za ocjenu, ovo je bilo odlican i jos nekoliko ljudi isto je dobilo, kojima sam pomagao ili opcenito radio projekt (jbg, treba zaraditi sa strane ).

Citiraj:
UPRAVLJANJE POSLUŽITELJSKIM RAČUNALIMA ( Milorad Nikitović)
UPRo. nisam ga imao, jer mislim da je to nama bilo u racunalnim mrezama, smjer. nemam ti sta reci osim sto sam stekao dojam da nije toliko tezak predmet........

Citiraj:
MULTIMEDIJSKE MREŽE I SUSTAVI (Damir Delija)
ovo nemam pojma sta je, ovo mi nismo imali u ponudi.

Citiraj:
OBLIKOVANJE WEB STRANICA (Damjan Patarčec)
ovo sto imali, HTML, kreiranje stranica od nule uglavnom. takoder nelose, svasta se dalo napraviti. iako mi je ostao u pamcenju PIN kao jaci predmet fest, vise doticaja sa programiranjem jer bas - programiras funkcije koje nesto na klik moraju odradivati.........

na temelju osobnog iskustva bi ja uzeo AOR (najvise jer je Nikitovic jedan od najkvalitenijih i najpotkovanijih profesora koji su mi generalno predavali u moj cjelokupnog skolovanju + imas predmet/podrucje za raditi diplomski) i PIN. a mozda cak i uzet jos jedan, jer nije uopce tezak, OWS.

btw, sta je sa naprednim windows programiranjem, Caklovic? DIMT polozen, jeste ga imali vec? i da, tko vam predaje baze?

EDIT.

Citiraj:
tu pišu ako neko ima volje gledat
odavde, sa popisa sam ja slusao i znam profesore jer su mi u sisku predavali. daklem,

uzmi, po meni uzmi programiranje kao glavni smjer. Bulaja meni nije predavao, trebao je Balen, ali je te godine (valjda, ne sjecam se) isao negdje u skandinaviju....... ali po proslim generacijama, dobar profesor.
Caklovic, uf.... . on ce ti puno pokazati, puno objasniti, ali ces i puno nauciti i morati znati kako treba za dovoljan . ali dobar profesor takoder, kod njega mi je bio posljednji predmet, napredno windows programiranje.

ovo je smjer. jos dva dodatna sa ovog popisa bi (na temelju sto sam ih imao ) uzeo:

PBP i AOR. za aor sam ti gore objasnio sve zasto i kako, a Baze jer mi je Buzic predavao. isto kao Caklovic, daje puno, zna puno, pomogne i stvarno naucis....... ali trazi za dva da znas kako treba, nema muljanja. ja sam imao baze1 i izborni baze2, covjek ti objasni da znas. ako si das truda, neces imati problema. a moze ti jako dobro doci poznavanje SQL-a, to svakako .

eto, nadam se da sam pomogao!

Zadnje izmijenjeno od: Burko. 14.09.2013. u 08:39.
Burko je offline   Reply With Quote