View Single Post
Staro 11.09.2013., 12:53   #3163
doublev
the letter
Moj komp

doublev's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Vidjeli smo kako je to bilo "dramatično" sa kompom, na kojem nitko nije koristio cijelu pletoru aplikacija, već imaš svojih ajmo reći 5 koje prosječni čovjek koristi naspram desetke na mobu. U ovom stadiju, koga boli briga. Dobro je da su uveli, ali reklamirati to kao nešto revolucionarno je glupo kada i svi ostali to imaju u planu jako brzo. Anyway, ja tako i onako držim fige za Intel jer mi je to zanimljiviji dio :P
Uopće ne razumijem što si htio reći, no svejedno. Samo sam htio naglasiti da prošireni adresni prostor nije osnovni benefit.

Što se tiče samog čitaća otiska prstiju i pristupa njemu preko API-a, to sve zavisi kako su dizajnirali cijeli proces. Vrlo vjerojatno niti sam OS nema pristup podacima o otisku prsta već se oslanja na to da mu security chip vraća informacije o uspješnom/neuspješnom enrolmentu ili uspješnoj/neuspješnoj autentifikaciji. Ono što su mogli napraviti je neki oblik secure stora (poput TPM-a) koji u sprema neki korisni podatak (recimo password ili dekripcijski key kao u BitLockeru) i oslobađa taj podatak nakon uspješne autentifikacije otiskom prsta. Takav API bi se mogao napraviti ako je hardverski podržano ovo što sam rekao i na taj način niti jedna aplikacija pa čak ni OS nema pristup samom otisku prsta.
Ostaje za vidjeti...