View Single Post
Staro 11.09.2013., 12:27   #3162
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor doublev Pregled postova
64 bitna platforma ne donosi samo povećani adresni prostor. Svi registri na procesoru su 64 bitni što donosi velike prednosti kod izvršavanja koda (kompajliranog za 64 bitne procesore) kao npr. manje prebacivanja podatka iz registra u memoriju i obrnuto. Kod poziva funkcija, veći broj parametara se može prebaciti preko registra a ne kroz memoriju itd. Sve ovo ima dramatične posljedice na brzinu izvršavanja koda. Po mom mišljenju daleko više nego brutalno naguravanje broja jezgri u sam procesor.
Vidjeli smo kako je to bilo "dramatično" sa kompom, na kojem nitko nije koristio cijelu pletoru aplikacija, već imaš svojih ajmo reći 5 koje prosječni čovjek koristi naspram desetke na mobu. U ovom stadiju, koga boli briga. Dobro je da su uveli, ali reklamirati to kao nešto revolucionarno je glupo kada i svi ostali to imaju u planu jako brzo. Anyway, ja tako i onako držim fige za Intel jer mi je to zanimljiviji dio :P

Citiraj:
Autor Mario92 Pregled postova
Pa dobro, kao kak piše u članku to je zapravo i logičan potez.
A ja sam mislio da Apple kontrolira cijeli svoj ekosistem Kao da se nije moglo napraviti da third party appovi koriste dotičnu funkcionalnost, bez da imaju uvida u proces. Drugim riječim vjeruju na riječ iOS-u, odnosno "hardwareu" dal je to prava osoba ili nije.