View Single Post
Staro 09.09.2013., 09:26   #1
gorana
Registered User

Datum registracije: Mar 2013
Registracija custom nameservera na dns.hr - kako?

Eto, sve je u naslovu.

Znaci radi se o .hr domeni, sve sto treba je napravljeno na strani VPS-a, sad bi trebalo registrirat custom nameservere kod registrara domene i postavit same ns zapise, zar ne?!
Svi strani registrari s kojim sam prije radila imaju opciju registracije samih nameservera na koje "kacim" odredenu ip adresu, te nakon sto sve "prode", postavim ns zapise. Dosad mi je uvijek tako sve radilo.

S dns.hr sam zbunjena; ne znam dali ste upoznati kako izgleda administracijsko sucelje (primjer: http://korisnik.infonet.hr/slike/ss4.jpg), ali iz carnetovog helpdeska me upucuju da bi trebala klik na "Prikaži dodatne DNS zapise" te upisati potrebne A zapise, sto bi valjda bio ekvivalent registracije nameservera (nisam sigurna)??.
Znaci kada kliknem na "Prikaži dodatne DNS zapise" otvore se dodatna polja, te sam u polje A1 naziv unijela "ns1" (bez navodnika), a u polje IP adresa samo ip adresu servera, u polje A2 naziv sam unijela "ns2" (bez navodnika), a u polje IP adresa opet samu ip adresu servera, po naputku web hosting provider. U polja NS1 I NS2 unijela sam naravno: ns1.domena.hr i ns2.domena.hr.
Nakon propagacije pristup samoj domena.hr ili www.domena.hr nije bio moguc, pristup URL-ovma ns1.domena.hr i ns2.domena.hr kao i www.ns1.domena.hr i www.ns2.domena.hr JEST bio moguc.

Pokusala sam sve druge opcije, pa sam u polje A1 i A2 pokusala unijeti "www" (bez navodnika), ali tada cak ni pristup URL-ovima ns1.domena.hr ili ns2.domena.hr kao ni www.domena.hr ili domena.hr nije bio moguc.

Od carneta nisam uspjela izvuci kako dalje jer mi uglavnom salju "sablonirane" odgovore. Kako dalje?

Tnx.
gorana je offline   Reply With Quote