Eto, sve je u naslovu.
Znaci radi se o .hr domeni, sve sto treba je napravljeno na strani VPS-a, sad bi trebalo registrirat custom nameservere kod registrara domene i postavit same ns zapise, zar ne?!
Svi strani registrari s kojim sam prije radila imaju opciju registracije samih nameservera na koje "kacim" odredenu ip adresu, te nakon sto sve "prode", postavim ns zapise. Dosad mi je uvijek tako sve radilo.
S dns.hr sam zbunjena; ne znam dali ste upoznati kako izgleda administracijsko sucelje (primjer:
http://korisnik.infonet.hr/slike/ss4.jpg), ali iz carnetovog helpdeska me upucuju da bi trebala klik na "Prikaži dodatne DNS zapise" te upisati potrebne A zapise, sto bi valjda bio ekvivalent registracije nameservera (nisam sigurna)??.
Znaci kada kliknem na "Prikaži dodatne DNS zapise" otvore se dodatna polja, te sam u polje A1 naziv unijela "ns1" (bez navodnika), a u polje IP adresa samo ip adresu servera, u polje A2 naziv sam unijela "ns2" (bez navodnika), a u polje IP adresa opet samu ip adresu servera, po naputku web hosting provider. U polja NS1 I NS2 unijela sam naravno: ns1.domena.hr i ns2.domena.hr.
Nakon propagacije pristup samoj domena.hr ili
www.domena.hr nije bio moguc, pristup URL-ovma ns1.domena.hr i ns2.domena.hr kao i
www.ns1.domena.hr i
www.ns2.domena.hr JEST bio moguc.
Pokusala sam sve druge opcije, pa sam u polje A1 i A2 pokusala unijeti "www" (bez navodnika), ali tada cak ni pristup URL-ovima ns1.domena.hr ili ns2.domena.hr kao ni
www.domena.hr ili domena.hr nije bio moguc.
Od carneta nisam uspjela izvuci kako dalje jer mi uglavnom salju "sablonirane" odgovore.

Kako dalje?
Tnx.