Citiraj:
Autor estugarda
Ne. Razbio nas je Štimac. Možda je glupo stati na njemu...ali to bi bio OT.
|
Nije nas nitko razbio. Igrali smo mi loše i prije Štimca. Gore je netko dobro poentirao, otkad je otišo Žuti, vidljivo smo pali u svim segmentima igre.
Citiraj:
I treba pljuvati ako ne valja. A tko ne vidi da ne valja, taj je munjen.
|
Nitko to ne osporava, samo kažem da ne treba pljuvati pljuvanja radi, a to je česta pojava na indexu (Alač, Buble...). Bilo je i gorih tekmi.
Općenito, puno je više tu problema od Štimca (o tome da je po nogometnom znanju daleko ispod Bilića - mislim da ne treba raspravljati) ako ćemo o kvaliteti igre.
Velik teret ove repke je kapetan Srna koji generalno igra ispod razine za repku već najmanje dvije godine. Mislim, svaka čast na asistenciji, ali on je direktan krivac za Šimunićev start. Da smo ostali kompeltni, možda bi i dobili Srbiju i ostali u igri za prvo mjesto.. Imali smo dva ili tri kornera ako se dobro sjećam, i Srna ni jednog nije uspio nabaciti kak treba, a nije mu to ni izbliza prvi put.
U Ukrajini je car, ali to za ovu repku nije dovoljno. Nije ga se usudio maknuti Bilić, a sasvim sigurno neće ni Štimac čiji je brat Srnin menadžer.
Starost (Šimunić) i sporost (Ćorluka) obrane je protiv svake ozbiljnije repke velik problem, a i lijevi bočni... Uz povremeno kiksevima sklone Vidu, Lovrena i Šifu, ne znam kog drugog tu možemo na toj razini naći.
Fali svježe krvi koju treba uigravat. Repka je najbolje igrala kad je Bilić uveo Ćorluku, Modrića, Dudua. I sad trebamo nove krvi. Kovačić, Halilović, Rebić, Radošević, Milić....
Citiraj:
Autor gsxr750k9
|
Ovu repku bi pojeli sam tak
Predlažem ponovo za Belgiju, 4-4-2:
Pletikosa - Vida, Šifo, Lovren, Ćorluka - Vukojević, Kovačić, Rakitić, Modrić - Dudu (Olić, Rebić, Perišić, Halilović) Madžukić
Bez pravih bekova, ali s čvršćom obranom i boljom vezom. U vezi dva zadnja Vukojević i Kovačić, ispred Rakitić i Modrić. Ovdje je super stvar što se ovaj vezni red može transformirat u igri ako zatreba - i Modrić i Rakitić mogu se zamijeniti s Kovačićem na zadnjem veznom ako to u igri zatreba.
Šteta što je potonuo Iličević. Njega bi Mamić trebao dovesti u Dinamo, dečko grije klupu u najboljim godinama. Kranjčar je svoje najbolje dao, teško će više igrat na vrhunskoj razini, nio možda ga harry opet dopvede u red
Badelj po meni nije za oprvu momčad, Sammir također. Perišić je potpuno izvan forme, a Halilović će biti vrhunski čim shvati da lopta s kojom se igra nijer samo za njega već i za ostale
Što se napada tiče, uz Mandžukića mogu igrati osim Eduarda i Olić ili Rebić, ili se može igrati danas vrlo popularnih 4-2-3-1 ako se uz Mandžukića ubaci još jedan vezni.
Iako mislim da bi naši trebali igrati 3-5-2 kao osnovni sustav, s prilagodbama u tijeku utakmice, koliko god to bilo demode.