View Single Post
Staro 06.09.2013., 12:45   #16
smirnoff
Premium
Moj komp

smirnoff's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Citiraj:
Autor Forace Pregled postova
Pa opet ti ovisi koji je format titla i da li je titl implementiran u mkv ili nije.

Ne kužim zašto nisi složio neki HTPC i gore stavio XBMC? Mislim imaš 3 opcije za puštanje multimedijalnih sadržaja (italic zbog pravila foruma):

1. HTPC - obično računalo, može biti složeno od manjih komponenti pa bude i manjih dimenzija, bottom line: ima na sebi neki operativni sustav i obično pripadajući program za multimediju tipa XBMC.a

2. Media playeri - nešto slično točki 1. ali još manjih dimenzija te dolazi sa svojim operativnim sustavom i ukratko to je crna kutija koja ima ograničene mogućnosti konfiguriranja

3. kućna kina: prvenstveno imaju funkciju reprodukcije snimljenih sadržaja sa optičkog medija i uvijek dolaze u paketu sa zvučnicima. Znači crna kutija koja još ima i zvučnike uz sebe.

Uz točku 1. i 2. je potrebno posebno rješavat zvuk ako se ne koriste zvučnici od tv.a

2 - po meni najoptimalnije rješenje...čiutaju 95% kodeka i formata, uglavnom onih koji kolaju po netu. Ukoliko neko ima ztadovoljštinu da traži koked koji ne čita i onda time likuje kak taj uređaj ne valja nek mu bude - svaka budala ima svoje veselje.
1 - HTPC - ko i komp stalno treba nešto čačkati, postoji opcija da OS ne radi kak treba , da ga treba resetirati, da ode neka kopmonenta i sl...upravo zbog toga sam se odlučio na media player i nisam požalio, a za cijenu prosječnog HTPCija imam 2 media playera doma!

za LG:
kak mišliš da si spojio optikom LG i TV - odkad sistem KK šalje zvuk VAN preko optike? obično je to ulaz (kod boljih modela) da se spoji neki drugi uređaj:

kod skidanja filma vidiš koji je codec, najčešće AVC koji je u mkv-u i zvuk ili DTS ili AC3. DTS ima manju kompresiju pa zvuči bolje. Tebi bi se na displaju trebala upalit oznaka DTS.
Svi koji ripaju BD disk, rade sa ovim postavkama.
No video datotetka od 4-8 GB sasvim solidna za jednom pogledat film i zbrisat ga.
ja nijednom nisam naišao na film a da ga WDlive i Iamm nije pokrenuo ili da nešto nije bilo OK sa zvukom (AC3 ili DTS).

Citiraj:
Autor Gigi 555 Pregled postova
Mislio sam nasnimit filmove na Hdd ,znači kad ti se gleda upalis kino i pustiš...tak su bar napisali na testovima kina...posebno su naglasili da cita sve zivo tipa MKV putem usb-a.
da tak je bilo i sa divX...dok je bila verzija 3.11 maltene svi uređaji su čitali..tako i moj DVD samsung. kad je izašla verzija 5.11, moj samsung nije mogao pročitati nijedan. tako valjda i sa tvojim LG i AVC ili h264...
smirnoff je offline   Reply With Quote