Pozdrav svima,
nedavno sam kupio onaj Forcebookov tablet za ~320kn + PDV u HG-Spotu i naravno, tocno toliko i vrijedi, ali... Obzirom na OTG kablic i cinjenicu da to jako fino funkcionira sa zapakiranim misem i tipkovnicom, koristim ga "za po doma" ako bas nemam volju prtljati po mobitelu nego bih sjeo i procitao nesto na netu.
S druge strane, Android 4.x koji je gore jednostavno predstavlja apsolutni overkill za tih par MB RAM-a sto ima unutra i nekakav smijesni ARM od ~GHz.
E sad, ono sto mene zanima - postoji li "univerzalan" postupak za natociti nekakvu "stock" verziju Androida na bilo koji tablet? Vecinom su to nekakvi ARM SOC-ovi unutra koji bi trebali imati defaultni boot loader preko kojeg bih tehnicki gore mogao natovariti i obicnu Linđu, ali sve sto pikam lagano po netu i gledam, slabo pronalazim (ili mi fale kljucne rijeci).
Dakle, jos jednom, pitanje je vrlo jednostavno - mogu li uzeti zadnju verziju "defaultnog" Androida 2.x i "instalirati" je na konkretni tablet bez posredstva postojeceg OS-a koji je gore, nego iskljucivo preko racunala/3rd party softvera.
Napominjem, tablet je neko Forcebook cudo, 7" ekran, 512MB RAM-a i slabasni ARM.