Tema: Tomato
View Single Post
Staro 05.09.2013., 20:54   #321
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor ukiy Pregled postova
Koliki je zapravo problem ta obracunska jedinica od 1MB kod Zestoke tarife?
Koliko brze se ti MB trose u odnosu na obracunsku jedinicu od 10kB? Ima li netko iskustva sa obadvije?
Citiraj:
Autor rendula Pregled postova
Jedini problem je ako se puno spajas-odspajas, inace ne vidim zasto bi to bilo posebno nezgodno.
Citiraj:
Autor ukiy Pregled postova
Uzmimo za primjer nekakvi Weather Widget na smartphoneu, gdje recimo svakih sat vremena dohvaca nove podatke... to bi znacilo da ce sa svakim spajanjem skinuti po 1MB iz tarife?
Citiraj:
Autor Router Pregled postova
Da,upravo tako,makar realno potroši par kilobajta,sa računa ode megabajt. Meni je to poprilična mana zbog sinkronizacija.
Citiraj:
Autor domis Pregled postova
da, na to se misli...ukljucenje-isključenje mobile data

samo, android je glup pa te automatski iskljuci s mobile data dok se spojis na wlan i tomato ti zaokruzi
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Ako si spojen cijeli dan i na kraju se odspojis onda ti zaokruze. Realno ti u cijeli dan napravis barem nekoliko megabajta, ako ne i 50, i neces primjeriti to sto su ti ukrali pola megabajta za zaokruzivanje. Kao sto su rekli, sranje je ako se cicjski spajas samo da provjeris mail jer tarifa faila na (vrlo) malim sessionima.

Kvotao sam cijeli razgovor, sa temom obračunska jedinica 1MB.

Unatrag 3 godine imam pakete od 1gb na tele2 i nikad nisam ni dosao blizu 1gb, nego to se uvijek kretalo oko 400-600 mb mjesečno.

8.8. sam se prabacio na tomato, brutalna tarifa 1gb prometa, ali obračunska jedinicia MB. Nakon realno potrosenih 650 mb dolazi mi poruka da sam potrosio sve megabajte u paketu.Svoj promet mjerim sa Droid statsom koji je poprilično točan.

S tim da sam od 6.8 do 27.8 bio na moru i mobitel koristio minimalno, naravno 3g mi je uvijek ukljucen.

Tako da sam prekrizio tomato i trazim dalje. Na pamet mi pada jedino Simpa sa svojom prejakom tarifom, ili ima nesto bolje?

srale7 je online   Reply With Quote