View Single Post
Staro 05.09.2013., 10:53   #55
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor ivo_k Pregled postova
upravo suprotno, ti nemas pojma o microsoftovim proizvodima.
jer da imas, onda bi znao da je temelj svega office.
prakticki sve firme na svijetu imaju office - a ako imaju office moraju imati i windows. to su 2 stupa na kojima sve pociva.

svi ostali proizvodu se uvaljuju vise ili manje agresivno na racun ta 2 i tako te zakljucaju na microsoftovu platformu.
a apsolutno svi su zastarjelo, nestabilno, komplicirano, skupo, nesigurno smece.

kako PC-i postaju nebitni, a internet jedini bitan, tako microsoft gubi primat jer ne moze prodavati platformu kad ne podrzavaju nikakve otvorene standarde i druge uredjaje, tj. problem je sto postoji jos netko u igri, a oni nisu i ne zele biti kompatibilni.

sad bi oni glumili malo apple i google s "devices&services" ali je razlika u tome sto apple radi dobre uredjaje s dobrim ekosistemom koji ljudi vole i placaju masno za njega (ogromna zarada po prodanom primjerku), a google radi najbolje usluge koje su dostupne na svim uredjajima i koje koriste miljarde ljudi.

njihova vizija "devices&services" se sastoji od toga da ce koristeci stecenu poziciju u poslovnim sustavima, na silu nabijati taj jadni wp u tvrtke tako da mogu gurati i svoje boze sacuvaj usluge (tj. isti kurac koji si prije morao instalirati kod sebe, sad ce ti naplatiti vise da koristis u cloudu, ali obzirom da im cloud ne valja jer nije cloud, opet ces instalirati i kod sebe).
za krajnje korisnike ce i dalje ici s lazima po reklamama i placenim clancima koji blate konkurenciju. a cinjenica je - ono malo ljudi sto su kopili lumije, kupili su ih radi toga sto pise nokia i sto je jeftina, ne sto ima wp.
Temelj svega je office?
Azure, visual studio, serveri, itd, to ništa nije važno i relevantno?
Ljudi uzimaju windowse samo zbog Office, ne zbog toga što je idealno okruženje za 92% aplikacija na svjetskom tržištu?
I da, office je zastarjelo smeće? Molim te objasni mi po čemu je on to "zastario"?
Očito je da imaš neke određene ideje oko toga, pa možeš ih i meni podijeliti kao programeru, te ćemo zajedno zaraditi neke pare.

Što se tiče devices&services akvizicije, naravno da će tu windows biti bolji od apple-a, samo je pitanje, s obzirom na kasno priključivanje, hoće li uspjeti digniti se na noge.
Prvo ne koristi iTunes, što znači da nije vezan za jedan uređaj, jednu instalaciju, već su mu sve informacije u cloudu.
Drugo i ono najvažnije, dijeli okolinu sa jednim od najraširenijih OS-ova na planeti, a također i kernel, što, iako tebi možda nebitno, nama programerima je jako bitno jer nam je lakše razvijati za dvije platforme ili u prijevodu - dva tržišta. A opet je na koncu to i tebi važno, jer si ti taj krajnji korisnik koji će biti sretan što ima svoju najdražu aplikaciju i na mobitelu i na računalu u tako kratkom roku.

Pa da se i osvrnemo na Lumia brand. Ne znam kako to kod tebe funkcionira, no koliko ja vidim, Lumia brand je superioran po pitanju kamere, pitanju navigacije, kvaliteti izrade naspram iPhonea i androida. Em je pun internet toga, em sam osobno ima priliku uvjeriti se u to. Nokia mi nikad nije eksplodirala, nikad mi nije blokirala, nikad mi se nije pregrijala i rekla da se mora ohladiti, nikad mi se nije sjebala kvaliteta slike zbog topline uređaja, nikad mi nije laggala, nikad je nisam mora omotati u zaštitnu gumu od straha da će se razbiti....
Ako misliš da je microsoft napravio grešku kupovinom dijela kompanije koja proizvodi takve uređaje, onda nemam što više reći. I naravno, sad se javlja strah ljudi da će isti te uređaje pokvariti, što po meni uopće nema smisla. Microsoft se bavi softverom. Jedino što može je dizajnirati izgled uređaja. Kvaliteta uređaja će i dalje ostati vrhunska, jer to je nokia.

Cloud servisi Google vs Microsoft? Ti se šališ? Govoriš o firmi koja se bavi serverima i aplikacijama za iste vs firmi koja se bavi informacijama?
Neću niti komentirati.
Znaš li koja je glavna i osnovna razlika između google i microsoft clouda?
Microsoftu u klauzuli piše da sve što staviš na cloud je TVOJE, imaš potpunu privatnost, nikome se ne dijeli informacija, dok google-u u njegovoj super kompliciranoj klauzuli piše da je sve googlovo i da oni mogu sa tim informacijama što god žele (cloud, mail, calendar, hangouts, google+, apsolutno sve). Pa sad, koristi ti google.

Microsoft radi po meni veliku grešku što na desktop okruženjima gura ono sučelje, no opet i to ima smisla budući da se sve više prelazi na touch, pa taj modern UI ima smisla, no prijelaz je previše agresivan.

Zadnje izmijenjeno od: Ivo_Strojnica. 05.09.2013. u 11:00.
Ivo_Strojnica je offline   Reply With Quote