View Single Post
Staro 05.09.2013., 09:40   #164
vlovrec
Premium
Moj komp

vlovrec's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Citiraj:
Autor tor Pregled postova
je, no korisnost od toga na takvoj ploči sa soft. kontrolerom je i više nego upitna. I kad ti rokne jedan disk, moraš opet nabaviti isti da bi napravio rebuild raid polja da bi mogao doći do podataka. Ne znam jesi li svjestan, no kad jedan disk rikne, s drugim se možeš slikati dok crknuti ne zamijeniš s novim, klikneš na rebuild polja i držiš fige da sve prođe ok Ne možeš samo tako jednostavno ubost taj ispravan disk i doći do podataka na njemu...
Radije ubaci taj još jedan disk i s nekim softverom za sinkronizaciju napravi presliku raw podataka na drugi disk, napraviš scheduler da ti to izvodi na dnevnoj ili kako već bazi. Tako ćeš zapravo imati dvije kopije podataka, jednostavno i uvijek dostupnih bez obzira na kvar jednog od njih.
Eh, to nisam znao. Mislio sam da su podaci normalno dostupni ako jedan rikne
Mada mi to nema neke logike, pouzdanost samog polja se time znatno smanjuje.

Imaš možda preporuku koji program za sinkronizaciju (po mogućnosti freeware)? Svašta sam već isprobavao, ali nisam niš pametnoga našao, dosad sam sve rješavao bat skriptama, no to mi je dosta neefikasno, jer se neki podaci updateaju, a neki nastaju i novi? Nemam ni neku veliku količinu podataka ni broj datoteka nije velik. REcimo dnevno nastane ili se promijeni do 10 dokumenata, ukupne veličine nekoliko MB...

Hvala
vlovrec je offline   Reply With Quote