View Single Post
Staro 05.09.2013., 08:41   #162
vlovrec
Premium
Moj komp

vlovrec's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Citiraj:
Autor tor Pregled postova
Bude radilo no pitanje je što želiš - RAID polje nije backup kao što se obično misli, tako da ne vidim na što ciljaš, pogotovo ne s RAID1 konfiguracijom.
Ciljam na to da mi se podaci pohranjuju na 2 diska, zar nije RAID1 miror?
Ako jedan krepa da na drugome ostanu podaci. Sam OS mi nije tolko bitan, to se reinstalira.
barem prema ovome:

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=62627

RAID1 polje:
Nazivamo još mirroring. Zapamtite, uvijek se koristi paran broj diskova... Ovo polje obično će koristiti serveri jer su im podaci od velike važnosti. U slučaju kvara jednog diska, RAID ne "puca" nego drugi disk nastavlja nesmetano raditi. S tim da s ovim poljem ne dobivate na brzini... Ali samo prilikom čitanja može se ubrzati ovo polje a brzina zapisivanja će ostati ista kao i kod jednog diska. Nedostatak je visoka cijena primjene. Dodatnu zaštitu ovog polja dat će nam Duplexing-pri čemu će diskovi biti spojeni na različite kontrolere čime eliminiramo prekide u radu uzrokovanom kvaru na kontroleru. Također, jedan ili više diskova možemo spojenih na kontoler možemo konfiguirati kao hot-spare disk. Hot-spare disk će nam u slučaju kvara nekog od diskova u RAID1 polju preuzeti njegovu funkciju, kako bismo polje što prije vratili u stanje kakvo je bilo prije kvara.
vlovrec je offline   Reply With Quote