Drugi dan bez mesa.
Zgadilo mi se prošli tjedan meso. Mislim da smo napravili valjda šest roštilja u nepunih sedam dana i svaki put se naždrli do granice riganja.
Sad ću par dana biti na juhicama, voću i povrću.
Ali uglavnom radio sam i "svoje" pljeskavice uz ostatak vratina, karea, kobasica, piletina itd...
2x850g miješanog mljevenog mesa, sol, papar, vegeta, chili, crvena paprika, sitno nasjeckani luk i sitno nasjeckana paprika (zelena) i pikant topljeni sir.
Prvo uzmemo mesinu i začine i dobro to izmiješamo i pustimo da odstoji kojih 20ak minuta. Dodamo luk i papriku i opet pustmo da odstoji kojih 20ak minuta (oba puta u frižderu).
Oblikujemo pljeskavicu (ne predebelo) i na nju stavimo recimo pola jednog trokuta topljenog pikant sira (ok je i razmazati nožem), oblikujemo drugu pljeskavicu i stavimo jednu preko druge. Primimo obije u ruku i počnemo od njih raditi "kuglu" ali ne naglo i ne jako da sir ne dođe blizu površine.
Savjeti: sir ostaviti vani da omekša pošto ga je tako lakše mazati. Tacnu na koju stavljate pljeskavice obložite onom prozirnom folijom i stavite gore malo ulja da se ne lijepe jedna za drugu.
Tako složene pljeskavice staviti u zamrzavanje na kojih 20-30 minuta da očvrsnu i spremne su za pečenje.
Uz to odlično ide pečeni krumpač.

Nauljiti protvan, staviti gore na plošlice narezani krumpir i baciti kore makar dvije paprike (izrezane na trakice) i makar dva luka (ringovi). Od začina sam gore stavljao sol, papar, vegetu i malo ružmarina.