Citiraj:
Originally posted by crn
Vidim da se razumiješ u audio problematiku - daj mi molim te reci zašto baš i-trigue ? Gledam ovaj Creative I-Trigue 5600 koji košta duplo manje od z-5500 pa se mislim da li stvarno ta snaga (koju objektivno gledajući nemam gdje potpuno ni iskoristiti) opravdava tu razliku u cijeni ?
|
Planiram uzeti baš taj I-Trigue model isključivo zbog dizajna. Tu je uključena i kvalitetna izrada i kvalitetan zvuk za jedan PC sustav, iako se može dobiti i za manje novaca, no eto, meni je upravo taj fenomenalni dizajn isključivi kriteriji.
Nažalost nisam slušao taj sustav, ali jesam ostale I-Trigue modele, pa mogu reći da je itekako zadovoljavajuć. Teško se može očekivati grmljavina velikih razmjera, ali to je također jedan od razloga zašto bih ga uzeo - naime prostor u koji ih namjeravam postaviti je izuzetno malen i treba mi baš takav sustav, malih dimenzija ali pristojnog zvuka pri umjerenim glasnoćama.
No treba napomenuti kako je "snaga" potpuno relativna veličina u ovim okvirima. U praksi, Logitech neće biti puno glasniji od Creativea (osim u basu očito) osim u ekstremnim naprezanjima, a te vrijednosti su toliko iskrivljene od realnih parametara da nakon neke razine uopće ne treba na njih gledati.
Ono što mi možda najviše smeta kod Creative-a je neopremljenost daljinskim upravljačem i jedan glupi potez proizvođača da sve satelite ostavi fiksnima bez mogućnosti zakrivljenja (osim kod centralnog satelita!) - a paradoksalno, postoji nagibno koljeno na postolju, koje je ima samo ukrasnu svrhu! :confused:
Ali eto, kalkulirao sam i zbilja, u mojim okvirima potreba (više ukras nego intenzivno korištenje), spreman sam prijeći preko toga jer neće biti od presudne važnosti, no svakome bih ozbiljno preporučio da bude svjestan toga prje kupnje i naznačio da se akustički bolje performanse i veća opremljenost može dobiti za sličan ili čak manji novac, pa tko voli nek izvoli! Naravno, ne radi se o akustički lošem sistemu, već baš naprotiv - koliko para toliko muzike, a ovo nije malo para!