Citiraj:
Autor IcyTexx
Kod mene je prostor nesto veci ali je prilično dobro izoliran, nova moderna fasada, troslojni prozori, pogotovo krov sa svim onim ventilacijskim otvorima i što sve ne. Sad kad su bile najveće vrućine unutra je bilo relativno normalno... Ne znam, kad sam birao klimu za stan isto sam kraj Mitsubishija uzeo Samyja jer mi je za te novce nekako izgledao najmodernije (dok Mits uglavnom ima dizajn iz devedesetih, osim u visokoj klasi) i pisalo je da može obavit posao. I obavlja, na 24C se smrzavam. Kako po ovome što piše (ako se tome ne može vjerovat, čemu može?) Samy ima veći COP, sumnjam da bi ikad i na struji vratio te novce. Prostor neće biti konstantno hlađen. A sad, čak ni tišina nije tolko bitna jer je klima daleko od poda... Tehnički je na drugom katu, na galeriji i puše prema dolje. Nije čak ni lova toliko najbitnija stavka, ali svejedno moram racionalno odabrat.
|
Ova zgrad o kojoj pricma je novogradnja (6.5 godina) PVC lowE prozori, 10cm stiropor fasada na vanjskim zidovima i 5cm na unutarnjim (hodnik/lift) tkao da o losoj izolaciji nema ni govora, jednostanvo klime nisu mogle ohladit. Dobar dio njih je projektiran do 43°C (neke su na 46°C) tako da je mozda vnai na suncu ipak bilo pre vruce tih dana i to utjecalo na smanjenje kapaciteta/snage tokom ovog ljeta.
Na proslom /staromposlu gdje sma radio 10+ godina imali smo 3 Samsunga i jednog starog Panasonica (97 godiste) i Panasonic je radio 7-8 godina bez ikavih servisa i ciscenja (bio je nedostupno visoko a nitko ga nije "dirao" jer je radio

) dok su Samsunzi od njih 3 komada 1 radio super, jedan krepao u garanciji a treci je 3-4 puta nakon isteka garancije poceo izbacivati kockice leda kroz unutarnju jedinicu tokom 6 mjeseci rada (fali plina ali cudno je da je radio dobro dvije godine do isteka garancije i jos 2-3 mjeseca i onda odjednom poceo smrzavat)

.
Tako da ja sam skeptican u toj srednjoj klasi tipa Samsung, LG, Haier, Midea... (imao sam i LG u stanu prije 8 godina i 2 puta su dolazili majstori pokusat skuzit zasto curi unutarnja jedinica - ali samo ponekad) i slicni tj. kupujem ili visu klasu (Toshiba, Fujitsu, Mitsu, Daikin...) ili ove nize "kikiriki" marke pa kad vec riskirma nek ond abud ei jeftino do kraja

.