Tema: Dobra klima
View Single Post
Staro 29.08.2013., 16:08   #1005
IcyTexx
Premium
Moj komp
 
IcyTexx's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,707
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
TAJ MSZ-HJVA ima daleko bolji COP I EER (4.2 / 6.0) od tog Samsunga tako da mislim da je ucinkovitiji i "jaca" klasa (bez obzira sto nije SuperDC) a cijena na Klimacentru nije bas najjeftinija pa se mozda moze i proci jeftinije zavisno od prodavaca/montera.
To su SEER I SCOP koji, koliko sam skužio, obično budu dosta veći od EER i COP. To je neki "sezonski" rating, šta god to bilo. Mitsubishijeva klima sa SEER 7,2 ima EER 3,01 i sa SCOP 4,4 ima COP 3,41. Ako je točno i sa Mitsubishijeve i sa Samsungove strane, Samsung svejedno vodi.

Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Imao sam LG i Samsung (i u firmi imamo 4 Samsung azandjih 4 godine) a kuci trneutno imam Toshibu, Daikin i Mitsubishi i mogu ti reci da kolko god to izgledalo kao "slicno" nije bas to u istom rangu . Na poslu smo drzali Samsunge (3.5 kW) na 18˘C 9-10 sati na dan da bi ohladili ured onih 10 dana kad je bilo pakleno vruce vani i nismo uspjevali spustit temp ispod nekih 24-25 (frisko su servisirane tako da nije bio problem plina ili slicno nego jednostavno velike vrucine i slabog ucinka (premda su dimenzionirane dovoljno za svaku sobu i prijasnjih godina nije bilo tog problema ali nije ni bilo 37-40 stupnjeva vani 10 dana za redom)).

Tak da neznam, ako je lova najbitnija stavka nemas sta geldat jer 7200 vs 5600 je i dalje znatna razlika ali po kvaliteti/klasi nemo's to usporedit .
Kod mene je prostor nesto veci ali je prilično dobro izoliran, nova moderna fasada, troslojni prozori, pogotovo krov sa svim onim ventilacijskim otvorima i što sve ne. Sad kad su bile najveće vrućine unutra je bilo relativno normalno... Ne znam, kad sam birao klimu za stan isto sam kraj Mitsubishija uzeo Samyja jer mi je za te novce nekako izgledao najmodernije (dok Mits uglavnom ima dizajn iz devedesetih, osim u visokoj klasi) i pisalo je da može obavit posao. I obavlja, na 24C se smrzavam. Kako po ovome što piše (ako se tome ne može vjerovat, čemu može?) Samy ima veći COP, sumnjam da bi ikad i na struji vratio te novce. Prostor neće biti konstantno hlađen. A sad, čak ni tišina nije tolko bitna jer je klima daleko od poda... Tehnički je na drugom katu, na galeriji i puše prema dolje. Nije čak ni lova toliko najbitnija stavka, ali svejedno moram racionalno odabrat.
IcyTexx je offline   Reply With Quote