View Single Post
Staro 27.08.2013., 20:00   #4
Forace
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2012
Sve se svodi na to što ćeš programirat i naravno u kojem jeziku. Nije isto da li pišeš aplikaciju u C.u ili pišeš aplikaciju u C# i microsoftovoj razvojnoj okolini.

Također nije isto radiš li desktop aplikaciju ili razvijaš web aplikaciju pa ti se još u offline modu mora vrtit baza podataka, http u pozadini i tko zna šta još.

SSD itekako da jer ubrzava rad u svakom slučaju.

Što se tiče ekrana i veličine može se raditi i na 15", ali i na 2 x 22" sve ovisi kolika ti je komocija potrebna i veličina ekrana će ti u konačnici odredit uspješnost barem do mjere dok ne budeš u stanju kodirat "iz glave", ali opet sve ovisi i o programskom jeziku u kojem se radi.

Bottom line uz programiranje se obično uvijek čita neka literatura ili nešto (da ne spominjem dokumentaciju uz hardware ako radiš razvoj) .... pa ti to onda automatski znači alt+tab i gubitak vremena.

Moj savjet ti je da ne razmišljaš da će ti laptop bez eksternih ekrana biti dovoljan na duže staze i ozbiljniji rad.

Laptop je dobar dok si na faksu, dok putuješ itd. ali je ugodnije kad ga možeš proširit sa eksternim monitorom.

EDIT: sad sam se sjetio zašto je recimo 15" laptop prednost kod kodiranja: tjera te da ne pišeš predugačke linije koda
Forace je offline   Reply With Quote