View Single Post
Staro 27.08.2013., 11:47   #2055
Mad_Duke
Guest

Ajde napiši prilikom zadovoljavajuće rezolucije od recimo 8-10 mpxa kod 1x1 koje to prednosti odnosno mogućnosti ima 32-40 mpxa 0.25x0.25?

Evo, ~8.3 mpxa, 3840x2160 (samo primjer) rezolucija. Sa dobrom optikom i većim senzorom imaš sve. I dobre perfomanse, mogućnost multisamplinga (ajmo tako nazvati) prilikom snimanja full HD sadržaja i oke low light sposobnosti.

Sam senzor može biti manji od 22.3 mm × 14.9 mm. (krivi aspect znam) Recimo teoretski bi mogao biti veličine 12 mm x 9,75 mm i pucati brutalno dobre fotke (uz oke optiku). Ne bi bili niš posebno deblji, ali i da jesu. Bar da imaš šansu kupiti tak neš. Osobno, ne bi imao protiv ni ovakivh form faktora
http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s4_zoom-5447.php
ali da bez optičkog zoome i sličnih kerefeka. Neka brža, wide-angle leća bi mi bila tip-top.

(iako bi ja rađe normalni aspect za fotke kao na fotićima)

Također. Slažem se da su senzori (općenito) napredovali (naravno da jesu). Ali to znači da nisu samo 0.25x0.25 senzori napredovali, već i 1x1.

Ono što mene najviše još smeta je više/manje užasan dynamic range pa onda ako hoću neš pofotkati sa mobitelom (jer nisam imao fotić pri ruci) moram okidati HDR sa zasebnim fotkama i onda ih spajati na kompu kako bi kompenzirao za taj problem.