View Single Post
Staro 27.08.2013., 00:36   #3195
Forace
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2012
Citiraj:
Autor ECHO Pregled postova
Ispada da su oni "sveta krava" i da nitko nema usluge ko oni kad pošalješ upit ili razgovaraš na spomen o prelasku najjaća fora im je "ma svi se vrate natrag jer nitko nenudi što i oni" takav sam ja dobio odgovor na spomenuti prijelaz dalje
Pa odgovor je djelomično na mjestu jer ako drugi operater nema svoju infrastrukturu onda ga je bolje zaobić. Naime iako tehnički posve funkcionira ona opcija da na t-comovu paricu ide bilo koji operater sa sve tri usluge problemi nastaju kad t-com počne petljat po takvim paricama. U prijevodu: zoveš službu za korisnike svog operatera, a on ti kaže da ti ne može pomoć te da će prosljedit t-comu upit ili ti odgovori da je parica od t-coma i da nije do njih. Pa ti šteka tv, pa ti je net spor itd.

Rezime: tvoj operater je polu svezanih ruku, t-com se pravi blesav ti plaćaš jeftinu uslugu i pitaš se što mi je to trebalo.

Dok kod t-com.a ako nešto ne radi nakon par poziva (učestalih) na SZK obično se problem uklanja.

Druga stvar je ako imaš mogućnost infrastrukture drugog operatera - takvi korisnici vjerojatno više nikad t-com ne vide.

Citiraj:
Autor HumWeed Pregled postova

mislim da nemogu svugdje
neke kuce a njih je vecina (van metropola) imaju stare parice zato se i ogranicavaju s onim "od 2 do 4mbit"
inace bi bilo galame :P
Nije stvar toliko do stare parice koliko je pitanje udaljenosti i opreme u centrali. Mislim da oni mogu puno više ali ne postoji još kak bi se reklo "opravdana potreba" ta tim. Sam internet je još uvijek za prosječnog korisnika dovoljno brza na tih 4 Mbit/s ili do. Kad internetu bude trebalo više podizat će oni, bitno je što prosječni korisnik primjeti.

Uostalom s kojim brzinama je krenuo ADSL kod nas i prije koliko vremena ? .
Forace je offline   Reply With Quote