Citiraj:
Autor ECHO
Ispada da su oni "sveta krava" i da nitko nema usluge ko oni kad pošalješ upit ili razgovaraš na spomen o prelasku najjaća fora im je "ma svi se vrate natrag jer nitko nenudi što i oni"  takav sam ja dobio odgovor na spomenuti prijelaz dalje 
|
Pa odgovor je djelomično na mjestu jer ako drugi operater nema svoju infrastrukturu onda ga je bolje zaobić. Naime iako tehnički posve funkcionira ona opcija da na t-comovu paricu ide bilo koji operater sa sve tri usluge problemi nastaju kad t-com počne petljat po takvim paricama. U prijevodu: zoveš službu za korisnike svog operatera, a on ti kaže da ti ne može pomoć te da će prosljedit t-comu upit ili ti odgovori da je parica od t-coma i da nije do njih. Pa ti šteka tv, pa ti je net spor itd.
Rezime: tvoj operater je polu svezanih ruku, t-com se pravi blesav ti plaćaš jeftinu uslugu i pitaš se što mi je to trebalo.
Dok kod t-com.a ako nešto ne radi nakon par poziva (učestalih) na SZK obično se problem uklanja.
Druga stvar je ako imaš mogućnost infrastrukture drugog operatera - takvi korisnici vjerojatno više nikad t-com ne vide.
Citiraj:
Autor HumWeed
mislim da nemogu svugdje
neke kuce a njih je vecina (van metropola) imaju stare parice zato se i ogranicavaju s onim "od 2 do 4mbit"
inace bi bilo galame :P
|
Nije stvar toliko do stare parice koliko je pitanje udaljenosti i opreme u centrali. Mislim da oni mogu puno više ali ne postoji još kak bi se reklo "opravdana potreba" ta tim. Sam internet je još uvijek za prosječnog korisnika dovoljno brza na tih 4 Mbit/s ili do. Kad internetu bude trebalo više podizat će oni, bitno je što prosječni korisnik primjeti.
Uostalom s kojim brzinama je krenuo ADSL kod nas i prije koliko vremena ?

.