View Single Post
Staro 26.08.2013., 18:31   #252
DanielDJ
Premium
Moj komp

DanielDJ's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Lenovo Edge E431

- Intel i3 3120M 2.5 GHz
- 4GB DDR3 1600MHz
- Nvidia 710M
- 1TB 5400rpm HDD
- 14" HD+ display (1600x900)

Laptop posjedujem već nekoliko tjedana i moram priznati da sam sveukupno vrlo zadovoljan. Kvaliteta izrade je vrlo dobra za cijenovni rang u kojem pripada. U odnosu na stare IBM-ove thinkpade(tocnije na R51 kojeg posjedujem) kvaliteta je pala, ali treba uzeti u obzir da je Edge serija consumer Thinkpad. Ipak, kvaliteta nije tako loša kako se govori. I iako je rub poklopca malo grublji(na najdužoj stranici je malo oštar), ja sam sasvim zadovoljan kvalitetom izrade. Sa ekranom sam imao jako puno sreće, tj. s time što sam našao model s ekranom rezolucije 1600x900. Što zbog samog ppi-a(131 PPI), što zbog toga što je ekran svjetliji (250 NITS u odnosu na HD ekran koji ima 200 NITS). Uostalom, čini mi se da je to isti ekran koji koriste u L430. Tipkovnica je izvrsna, najbolja tipkovnica na kojoj sam do sada tipkao. Laptop posjeduje novi touchpad koji je jedna velika tipka, ali osjeti na kojem dijelu je pritisnut te prema tome odlučuje da li je lijevi ili desni klik. Također je multitouch pa tako posjeduje desni klik sa dva prsta, scrollanje sa dva prsta, rotiranje... Sve to radi onako kako treba, bez ikakvih grešaka. Baterija ne drži više kao prije, ali je to opet dosta, oko 4 i po sata. Šteta što ne stavljaju bateriju od 62wh kao standardnu, jer ona daje još jedan sat rada. Hlađenje je relativno tiho, slabo se grije. To bi bilo to, sve ostalo je više manje nebitno, ako imate još kakvih pitanja pitajte. Ja sam vrlo zadovoljan. Ako trebam dati neku ocijenu - 90/100

Zadnje izmijenjeno od: DanielDJ. 26.08.2013. u 19:16.
DanielDJ je offline   Reply With Quote