Ne vjerujem da je moje razmišljanje pogrešno jer je temeljeno na osobnom iskustvu i iskustvu bliskih ljudi, a čisto sumnjam da bi se HAKOM zamarao sa mojom paricom i lošim spojevima.
Dokazati da ti tehničar t-coma ne želi izaći na teren nakon 1400 pucanja veze u mjesec i pol dana je gotovo nemoguća misija i po meni spada u domenu SF-a, poglavito što se tiče nekakve odgovornosti t-coma. I nakon što sam jedva namolio dečke iz tehnike iz Osijeka da dođu to sredit, došao je tehničar Optime i popeo se na tavan kod susjeda, našao moju paricu u onom džumbusu na kojeg nitko nije stavio ruku barem 15 godina, prebrikao i svi moji problemi su nestali. A uopće nije posao tehničara Optime da se penju po tavanima, parica je u zakupu od t-coma i oni su to dužni održavati. Ali, kako veliš, t-com tu nije apsolutno ništa kriv što sam ja na Optimi.
Kumovi se presele na novu adresu i zatraže prijenos OT usluge, dobijaju odgovor od t-coma da nema slobodnih parica. Nakon 30-tak poslanih zahtjeva i dalje nema slobodne parice. Optima traži izlazak tehničara t-coma na lokaciju. Dolazi lik i veli "da, nažalost nema parica za prijenos usluga Optime..." nakon čega diskretno nadodaje "ali ako želite prijeći na t-com...". Kako su ljudi poslovno vezani za net, drugi dan sklope u 10 ujutro ugovor sa t-comom, u 14 su imali net i telefon.
I ne, nisu oni krivi za to što je nadzemni kabel koji ide sa moje kuće 10 godina napuknut i u njega je curila voda i što su oni znali za to. I kad sam zaprijetio da ću tražit da nekakav uređaj maknu sa mog tavana, dali su mi potpuno novu i ispravnu 21-mbitnu paricu koju su držali u rezervi i zamjenili taj kabel...
Marketinški uopće tu neće stradat t-com jer neodržavanjem parica koje su dali u zakup ne štete sebi, nego štete optimi po kojoj svi pljuju jer net ne radi dobro i svi kritiziraju optimu kojoj se plaćaju računi. Tu t-com debelo profitira jer kod njih sve (uglavnom) valja, a na optimi ne.
I mogao bih ovako još najmanje 5 slučajeva opisat kako t-com podmeće klipove u žbice drugim operaterima.
Ma nije t-com kriv, krivi smo mi što smo potpisali ugovor sa drugima kako nas netko ne bi derao svaki mjesec.