View Single Post
Staro 23.08.2013., 19:13   #3893
Feyd
hungry, for a little more

Feyd's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Ico2005 Pregled postova
Ne opstruira t-com samo priključenje, oni opstruiraju svima sve što mogu. Od priključka do održavanja parica. Svašta bih mogao kazat na tu temu uz obilje staroslavonskih psovki i kletvi uperenih prema t-comu...
Ja bih se samo osvrnuo na ovakvo razmišljanje, koje mogu razumjeti, ali bih rekao da je pogrešno.

Nisam neki ljubitelj T-Coma, ali oni nisu dobrotvorna ustanova već entitet koji se, kao i gotovo sve tvrtke vodi mišlju kako svojim vlasnicima zaraditi što više povrata na uloženi kapital. To im je svrha postojanja.

Ako nešto opstruiraju, krše zakon ili slično, neka ih se kazni. Država, kao netko tko u rukama drži represivni aparat je na vrhu hranidbenog lanca. Nitko nije moćniji od države. Država je u pitanjima telekoma predstavljena preko HAKOM-a koji izravno regulira tržište. Prema tome, T-Com nije apsolutno ništa kriv. Ne krše zakon i tu je njihova odgovornost gotova. Kako će njih netko percipirati i koliko će im to marketinški naštetiti ili neće, je njihova interna diskretna stvar za koju će menadžment odgovarati vlasnicima.

Moje je shvaćanje cijelog ovog slučaja slično kao u slučaju Franak vs. Banke. Po meni bi država trebala obeštetiti korisnike kredita u francima. Jesu li banke napravile nešto ilegalno? Koliko sam shvatio nisu. Dakle, odgovoran je regulator, odnosno HNB. Ako ipak jesu napravile nešto ilegalno, kako je to 6 godina izmicalo nadzoru HNB-a?

Debeli offtopic, sori na tome, ali svime ovime sam htio reći da je bitno koga se zaokružuje svake četiri godine. Jer od toga posredno zavisi kolike brzine interneta ćemo imati.
Feyd je offline   Reply With Quote