Citiraj:
Autor alengrosevic
koji su dojmovi novog firmware-a? moze koji screenshot? novosti iz prve ruke?
|
Nisam siguran da li sam ti ja najbolji za dojmove al evo nekih nakon dan korištenja.
- Ne sviđa mi se što sada u dialeru prikazuje samo prvi prijedlog prilikom "smart" biranja, a za ostale moraš kliknuti na ikonu. Iako mi se rijetko događa da željeni kontakt nije prvi, svejedno me živcira kada nije.

- Ne sviđa mi se što prilikom dodavanja widgeta više nemaš popis aplikacija gdje prvo odabereš tu aplikaciju pa onda widget unutar nje. Sada su svi widgeti složeni abecedno i ukoliko želiš dodati widget iz aplikacije npr. Tapatalk, koji je pri kraju abecede, moraš prebaciti tko zna koliko ekrana da dođeš do njega.
To je to otprilike od onoga šta mi se ne sviđa.
- Sam Sense je još ljepši i pregledniji. Sviđa mi se novi "flat" izgled cijelog sučelja.
- Dialer napokon prikazuje veće slike što je super.
- Sada imaju quick settings gore u traci obavjesti, što je vrlo korisno, ali pošto već koristim aplikaciju AntTek Quick Settings koja je zapravo ista stvar, samo se može prilagoditi, onda ne koristim ove standardne od HTC-a.
- Vijeme izgleda super, a dodana je prognoza i za više od 4 dana unaprijed tako da je to samo plus.
- Galerija je sada dobila isti onaj prikaz albuma kao i HTC One, što je fenomenalno za pokazivati fotke sa ljetovanja rodbini / prijateljima itd... Uglavnom, to su super napravili.
- Svi widgeti (ili skoro svi) se sada mogu prilagoditi. Npr. jedini 4x4 widget za zadatke se do sada nije mogao stisnuti, sada može i na 4x2 bez problema.
- Imaš mogućnost da staviš aplikaciju na početni ekran, ali nemam neke koje bih stavio tako da nisam isprobao.
- Blinkfeed je dobar vizualno i volio bih ga koristiti, ali nemam sa čime. Facebook aplikaciju sam ubio zato što zahtjeva pristup previše stvari, pa facebook gledam preko browsera. Ostao što nudi su druge društvene mreže što ne koristim, te strane vijesti od kojih neke pratim preko RSS-a, pa nemam zašto to sada duplati. Bilo bi dobro da možeš staviti svoj RSS tu, ili spojiti sa jednim od online RSS readera, onda bi mi bilo iskoristivo, ovako ne.
Uglavnom, osim velikih vizualnih promjena, ostalo je sve sitno.