View Single Post
Staro 20.08.2013., 14:54   #475
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
ja digitalce kupujem vani, i cijena e-pm2 i lx7 je gotovo ista (380-400eur). u hrv je neka druga situacija koliko vidim.

meni je 14-42 kratak. je da imam 40-150 uz njega, ali ne volim mijenjati objektive vani, osobito kada je gužva oko mene. 14-42 je optički OK, zapravo daje vrlo solidne rezultate po svim kriterijima (nije razor sharp da se razumijemo, ali za jeftini kit objektiv je više nego zadovoljavajuć) a i nekakvi manualci će ti dati fine rezultate ako se minimalno potrudiš.
poanta je da će u dobrim svjetlosnim uvjetima m43 dati bolje rezultate, ali čim ti padne razina svjetla mala blenda i lošija stabilizacija se osjete. neznam dali su rješili problem stabilizacije kojeg ima skoro cijela pen serija - blurry slike s ekspozicijom od cca 1/100s - to je valjda neki problem sa shutterom, i primijeti se čak i na ne-tele slikama, tako da osim kada padne mrak većinom držim stabilizaciju ugašenu, zapravo po danu više odmaže nego bilo šta drugo.

rx100 je kod nas precijenjen. 5000kn? like, really? a canon g1x je meni osobno zgodan aparat, volim takve boxy kutijice i canon mi je mrak šteta da nije ispunio očekivanja.
sasuke_the_king je offline   Reply With Quote